Fem intressanta tillväxtcase med potential – enligt förvaltarduo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Fem intressanta tillväxtcase med potential – enligt förvaltarduo

Fem

Sommaren ser ut att bli en fördelaktig tid på börsen, drivet av räntesänkningar och starka kvartalsresultat. Två framstående förvaltare ger sina tips på både småbolag och stora bolag som kan vara värda att investera i.

Efter några tuffa år för småbolagen, ser Henrik Carlman positivt på den kommande tiden. Han menar att stora tillväxtmöjligheter och goda marginaler kan väntas i samband med en mer välmående konsumtion. I en intervju med Di lyfter han lyfter fram tillverkningsbolaget Concentric, medicinteknikbolaget Raysearch och spelkoncernen MTG som särskilt intressanta.

Småbolag med stor tillväxtpotential

Concentric har haft svag efterfrågan och låg omsättning under de senaste åren, men Carlman tror på en vändning tack vare bolagets kostnadsåtgärder. Raysearch, som levererar mjukvara till cancerkliniker, får också tummen upp av Carlman. Han menar att bolagets investeringar i ny teknik kommer att ge en skjuts åt marginalerna.

MTG har haft det tufft på grund av branschutmaningar, men Carlman tror att bolagets starka kassaflödesgenerering och återköpsprogram gör dem till en bra investering.

”Spelsektorn har varit under stor press. Många av bolagen i branschen har varit högt skuldsatta och fått problem, vilket har gjort att börsen har gett upp på hela sektorn", säger han till Di.

Tre bolag att fokusera på enligt Armfelt

På den större sidan av spektrumet lyfter Carl Armfelt fram Fortnox, Nordic Semiconductor och Biogaia som lovande investeringsmöjligheter. Han menar att Fortnox unika möjlighet att höja priserna och deras förutsägbara tillväxt gör dem till en attraktiv investering.

Han påpekar också att Nordic Semiconductor, en ledande tillverkare av Bluetooth-chip, har visat tecken på återhämtning i kvartalsrapporten för första kvartalet 2024.

”De senaste åren har varit tuffa för Bluetooth, vilket också har gjort det svårt för Nordic Semiconductor. Nedgången blev djupare än man hade trott, men första kvartalet 2024 visade en positiv kursreaktion", säger Armfelt.

Slutligen ser han köpläge i probiotikabolaget Biogaia, som står starkt i Asien och USA och har en bra lönsamhet och stor tillväxtpotential.

”I Europa har omställningen varit svårare för bolaget, men det är starkt i både Asien och USA. Trots att kvartalen varit lite ojämna är värderingen är normal, och framför allt har Biogaia bra lönsamhet och stor tillväxtpotential," avslutar han.

Hos oss på Börskollen håller vi ett vakande öga på dessa bolag och ser fram emot att följa deras utveckling under sommaren.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Case Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt