Här letar förvaltaren efter stora vinnare bland de små bolagen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här letar förvaltaren efter stora vinnare bland de små bolagen

Här

Danmark har många bolag med långsiktig potential att överraska positivt. Det säger Christoffer Ahnemark, småbolagsförvaltare på Ålandsbanken i en intervju med Privata Affärer. Men förvaltaren hittar också intressanta bolag i såväl Sverige som Norge.

  • Danska bolag erbjuder stabil tillväxt och god avkastning.
  • Norska it-återförsäljaren Crayon har starka partnerskap.
  • Europris satsar stort efter förvärvet av ÖoB.

Christoffer Ahnemark har tillsammans med Eric Berglund tagit över förvaltningen av fonden Nordiska småbolag på Ålandsbanken tillsammans med Eric Berglund. Fonden har en förmögenhet på 1,5 miljarder kronor och fokuserar på små och medelstora bolag i Norden.

Intresse för danska bolag

I en intervju med Privata Affärer berättar Ahnemark om sitt intresse för danska börsbolag, som han anser ofta är undervärderade trots deras potential för stabil tillväxt och god avkastning. Ett exempel är Sydbank, som är en av fondens största innehav. Ahnemark anser att Sydbank är särskilt intressant på grund av bankens exponering mot företagskrediter och dess låga värdering trots stark kursutveckling.

Norska och svenska guldkorn

Förutom Danmark, ser Ahnemark även stor potential i norska och svenska bolag. Han lyfter fram it-återförsäljaren Crayon, som har ett starkt partnerskap med Microsoft, och lågpriskedjan Europris som nyligen förvärvat svenska ÖoB. Enligt Ahnemark har Europris nu stor potential att förbättra sin marknadsposition genom att integrera ÖoB.

Ahnemark tror generellt att mellanskiktet i handeln kommer att ha det svårt framöver på grund av höga kostnader och hård konkurrens. Trots detta ser han positivt på vissa bolag i mellanskiktet, såsom New Wave Group och fritidsklädesbolaget Revolution Race.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt