Höjda riktkurser för verkstadsjätten inför kvartalsrapporten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Höjda riktkurser för verkstadsjätten inför kvartalsrapporten

Höjda

Verkstadsbolaget Atlas Copco upplever idag en nedgång, trots att såväl Kepler Cheuvreux som Nordea höjt sina riktkurser för bolaget.

  • Kepler Cheuvreux och Nordea höjer sina riktkurser för Atlas Copco till 210 kronor.
  • Atlas Copco sjunker på en svag börs, trots dessa höjda riktkurser.
  • Atlas Copco förväntas publicera sin rapport den 24 april.

Analytiker från Kepler Cheuvreux och Nordea valt att höja sina riktkurser för bolaget. Båda finansinstituten sätter nu en riktkurs på 210 kronor för Atlas Copco, vilket är en ökning från tidigare 190 kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Analys av Atlas Copcos framtid

Kepler Cheuvreux menar att den svagare kronan är en bidragande faktor till den höjda riktkursen. De skriver i en kommentar att de tror ledningen för Atlas Copco kommer att sikta på att behålla stabila kundaktivitetsnivåer under andra kvartalet, likt de nivåer som sågs under första kvartalet. De förutser också att det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på VT och kommentarer kring halvledarcyklar.

Nordea, å andra sidan, tror att Atlas Copco kommer att rapportera en svag orderingång i sin kommande rapport, som publiceras den 24 april. Enligt storbanken kan orderingången komma att sjunka med 13 procent på årsbasis. Denna negativa trend förväntas vara ett resultat av svåra jämförelsetal.

Läs även: Analytiker: Säljläge i indextunga verkstadsjätten – kraftigt övervärderad

Vi på Börskollen kommer att följa Atlas Copcos framfart på börsen och rapportera om eventuella förändringar i bolagets ekonomiska situation.

Börskollen om Atlas Copco

Atlas Copco är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ATCO A på Large Cap. Atlas Copco verkar inom sektorn Industri och aktien har 47721 st ägare hos Avanza samt 9184 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Atlas Copco är ett verkstadsbolag. Bolaget tillhandahåller kompressorer, luftbehandlingssystem, vakuumlösningar, industriverktyg och monteringssystem samt energi- och flödeslösningar. Verksamheten omfattar även uthyrning och eftermarknadsservice. Idag har bolaget verksamhet på global nivå med störst verksamhet inom Europa, Nordamerika och Asien. Bolaget grundades ursprungligen 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Atlas Copco, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Atlas Copco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt