Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Börsveckan ger köpråd för två aktier"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Börsveckan ger köpråd för två aktier" som skrevs av Börskollen eller "Mäklarveteranens 10 toppaktier: “Absolut bäst”" av Unga aktiesparare – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Börsveckan ger köpråd för två aktier

I sin senaste utgåva ger Börsveckan köpråd för kontraktstillverkaren Note och den danska medicinteknikföretaget Chemometec. Samtidigt råder tidningen till avvaktande inställning för en rad andra företag...

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Sinch med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 23 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Goldman Sachs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Mäklarveteranens 10 toppaktier: “Absolut bäst”

Mäklarstjärnans favoritaktier. "Faran är avröjd"...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

4. Här är bolagen som rapporterar idag den 23 oktober

Nedan listar vi alla bolag på Stockholmsbörsen som rapporterar idag den 23 oktober. Du hittar bland annat bolag som Sandvik och Ratos på listan. Sandvik med sina 48603 st ägare på Avanza är det mest bevakade..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - Ratos och Getinge stiger på rapport

Stockholmsbörsen inleder den nya handelsveckan med lätta nedgångar, efter ett initialt försök till upprekyl. Flera bolag har kommit med rapporter under morgonen, där Ratos och Getinge stiger på sina siffror. ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Volvos aktie kan vara på uppgång

Volvos aktie kan komma att öka i värde om företaget fortsätter att visa på starka vinstresultat, även under det förväntade "normala" året 2024. Detta trots viss osäkerhet kring företagets omställning till..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Lönar sig inte att arbeta för att höja pensionen

Bara en av fyra svenskar kan räkna med att arbetsinsatserna leder till höjd pensionen. För majoriteten lönar det sig dock inte att arbeta, enligt ny rapport från SPF Seniorerna...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

När en rapport belönas med ett kurslyft ökar chansen för att aktien fortsätter uppåt. Privata Affärers aktieexpert Marcus Hernhag..

8. Hernhag: Rapportvinnarna med fortsatt kurspotential

När en rapport belönas med ett kurslyft ökar chansen för att aktien fortsätter uppåt. Privata Affärers aktieexpert Marcus Hernhag pekar ut fem rapportvinnare där han ser ytterligare kurspotential.  ✔ Bolaget..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Coop lägger ned fem butiker på grund av bristande lönsamhet

Matjätten Coop lägger ned fem stycken butiker till följd av bristande lönsamhet. Beslutet påverkar totalt 55 anställda. Fackliga förhandlingar har inletts.  Två butiker ligger i Norrköping, en i Nyköping och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Lista: Dagens insynsaffärer - Investors chefsjurist Petra Hedengran köper aktier för 0,6 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 23 oktober finner vi bland annat "Investors chefsjurist Petra Hedengran köper aktier för 0,6 miljoner kronor" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. ”Räntehöjningar nu hjälper inte”

Riksbanken kan redan ha gått för långt med räntehöjningarna, varnar finansmannen Christer Gardell. Han gläds samtidigt åt att opinionen för att ersätta kronan med euron ser ut att ha fått ett lyft. – För..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. SEC: ”Nästan oundvikligt” att AI kraschar ekonomin

Det är ”nästan oundvikligt” att AI orsakar nästa finansiella katastrof. Orden kommer inte från vem som helst – det är chefen för USA:s motsvarighet till Finansinspektionen som säger så. SEC, eller United..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Kinnevik, det framstående investmentbolaget, har sett en fortsatt nedgång i sitt substansvärde. Substansrabatten, som nu ligger på 46..

13. Kinneviks substansvärde fortsätter sjunka

Kinnevik, det framstående investmentbolaget, har sett en fortsatt nedgång i sitt substansvärde. Substansrabatten, som nu ligger på 46 procent, är högre än på länge.  Trots detta verkar portföljbolagens..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14. Fem olönsamma Coop-butiker läggs ned – se vilka som drabbas

Coop Butiker och Stormarknader (CBS) har tagit beslutet att stänga ner fem av sina butiker på grund av olönsamhet. Totalt kommer 55 anställda påverkas av detta beslut. Följande butiker kommer att stänga: Coop..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Baksmällan: Hotet mot svenska bankerna

De svenska och europeiska bankerna har redovisat rekordvinster. Nu kan det internationella läget och konkurrens förändra bilden framöver. Första kvartalet i år gjorde de svenska storbankerna tillsammans en vinst..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ChemoMetec

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.