Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Chockhöjd skatt på ISK väntas nästa år"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Chockhöjd skatt på ISK väntas nästa år" som skrevs av Privata Affärer eller "Dagens aktierekommendationer – Ericsson och Castellum med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Chockhöjd skatt på ISK väntas nästa år

Ingen sänkning med i regeringens budget..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Proffs utlovar tjurmarknad och tipsar om aktieklipp

Björnmarknaden är inne i sin sista fas och en tjurmarknad är i antågande, enligt ett marknadsproffs som levererar ett halvt dussin aktietips. Till CNBC säger James Demmert, investeringschef på Main Street Research..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 8 november. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Ericsson och Castellum med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 8 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Bankens favoriter just nu -  19 aktier med köpstämpel

Listan från Swedbank: Ser en uppsida på nästan 100%..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Miljardregn: Här är bolagen som väntas dela ut mest

De fyra storbankerna delar ut 69 miljarder kronor till aktieägarna nästa år, tror analytikerna...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Tuffare att få lån framöver

Det kan bli betydligt tuffare framöver att få både privat- och bostadslån hos bankerna. Konsumentverket uppdaterar sin schablon som kunderna ska kunna leva på inom kort – en kalkyl som bankerna gör sina..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - New Wave lyfter på rapport

Stockholmsbörsen har inlett med en viss dragning nedåt på tisdagen.  Efter 5 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,22 procent till 2 004,17. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,31 procent som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 8 november finner vi bland annat "Fortnox..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Fortnox finanschef har sålt aktier för 7 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 8 november finner vi bland annat "Fortnox finanschef har sålt aktier för 7 miljoner kronor" och "OX2:s storägare Peas..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Analyshuset köpstämplar tio ”fallna änglar”

Analyshuset köpstämplar tio ”fallna änglar”. Aktierna värderingarna nära tioårslägsta..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Mardröm för biltillverkare – bilarna fast i jättehamnen

Nya bilar, bland annat från Volvo Cars, sitter fast både på land och till sjöss i Europas fjärde största fartygscontainerhamn. Den tyska hamnen, Bremerhaven, är ett av världens största bilnav. Nu har göga..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Oligarken erkänner rysk inblandning i USA-val

Ryske oligarken Yevgeny Prigozhin erkänner rysk inblandning i USA-valen, både tidigare och framöver. Ryssland tänker enligt USA arbeta hårt med att förstöra alla demokratiska planer. Det kommer knappast som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Zelenskyj öppnar för möjligheten med fredssamtal med Ryssland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj öppnar för möjligheten att inleda fredssamtal med Ryssland, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det är ett skifte från Zelenskyjs tidigare hållning om att det är svårt att inleda..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Biltillverkaren Volvo Cars avyttrar sina 33 procent i Aurobay till Geely Holding, enligt ett pressmeddelande. De finansiella villkoren i..

13. Volvo Cars säljer av sina aktier i Aurobay

Biltillverkaren Volvo Cars avyttrar sina 33 procent i Aurobay till Geely Holding, enligt ett pressmeddelande. De finansiella villkoren i affären är hemliga. Avyttringen har genomförts i linje med Volvo Cars..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Prisfall när banker sänker sina lånelöften

I oktober stod bostadsmarknaden delvis stilla, och särskilt villapriserna sjönk. När SvD besöker en lunchvisning av en bostadsrätt, kommer bara en spekulant. Bankerna har börjat sänka sina lånelöften...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Här är regeringens budget

I dag överlämnas budgetpropositionen för 2023 till riksdagen. Propositionen bygger på en överenskommelse mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt