Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Sinch och Embracer med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Sinch och Embracer med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Här är torsdagens aktierekar" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Sinch och Embracer med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Goldman Sachs: Då vänder det för europeiska aktier

Goldman Sachs: Då vänder det för europeiska aktier. Så tycker banken att man ska positionera sig..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Färska köprekommendationer för Evolution, Embracer och Kambi - höjda riktkurser för Bioarctic..

3. Här är torsdagens aktierekar

Färska köprekommendationer för Evolution, Embracer och Kambi - höjda riktkurser för Bioarctic..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Saudiarabien ska satsa miljarder i gamingsektorn - tidigare investerat i Embracer

Saudiarabiens statligt finansierade spelkonglomerat The Savvy Gaming Group planerar investera omkring 38 miljarder dollar i gamingsektorn framöver, framgår det av ett pressmeddelande på torsdagen. Bolaget äger sedan..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - rapportbesvikelse från H&M och dragna utdelningar tynger

Stockholmsbörsen faller i inledningen på torsdagen. Klädbolaget H&M:s delårsrapport för det tredje kvartalet, juni till augusti, var en klar resultatbesvikelse och bolaget inleder nu ett sparpaket. Storbolagsindex..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Förvaltare: Tre aktier att plocka upp efter årets börsnedgång

Förvaltaren lyfter fram ett verkstadsbolag, ett byggbolag och en telekomjätte..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

7. Rejäl nedgång på Stockholmsbörsen – föll 2,4 procent

Stockholmsbörsen föll kraftigt på torsdagen – det breda indexet OMXSPI föll 2,4 procent och storbolagsindexet OMXS30 lika mycket.  Siffrorna för Stockholmsbörsen har varit röda hela torsdagen, men nedgången..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Kommunikationstjänstebolaget Sinch är huvudsakligen exponerat mot områden med relativt lägre tillväxt i värdekedjan för..

8. Sinch huvudsakligen exponerat mot låg-tillväxtområden enligt Morgan Stanley - BN

Kommunikationstjänstebolaget Sinch är huvudsakligen exponerat mot områden med relativt lägre tillväxt i värdekedjan för Communications Platform as a Service, anslår Morgan Stanley i en initierande analys där..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Mycket elände redan inprisat i Intrum - Di

Dagens industri anser att mycket elände redan är inprisat i kredithanteringsbolaget Intrums kurs efter marknadens kraftiga reaktion på nedskrivningen av tillgångar.  Tidningen undrar om raset på 18 procent under..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Lista: Dagens insynsaffärer - Foil International Spain ökar till över 10 procent i Maha Energy

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 29 september finner vi bland annat "Foil International Spain ökar till över 10 procent i Maha Energy" och "Creades köper..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Deutsche Bank inleder med köp på Embracer

Deutsche Bank inleder bevakning av gamingbolaget Embracer med rekommendationen köp. Riktkurs är 75 kronor. I analysen uppges det att Embracers aktie verkar ha “smält” den senaste tidens dåliga nyheter och kan..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. SEB: "Kronfallet är bortom rim och reson"

Kronfallet är bortom rim och reson och ett underbetyg till AB Sverige, skriver SEB i en morgonkommentar...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Pensionsbolaget Skandia har släppt en uppdaterad marknadsöversyn, där de rekommenderar att köpa svenska aktier. Skandias makroekonom..

13. Skandia: Läge att köpa svenska aktier

Pensionsbolaget Skandia har släppt en uppdaterad marknadsöversyn, där de rekommenderar att köpa svenska aktier. Skandias makroekonom Johan Lundqvist konstaterar i en uppdaterad marknadsöversyn att Stockholmsbörsen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Elprischock i Småland – desto bättre för Norrland

Extremt svag krona, stigande räntor och fallande bostadspriser slår nu mot landets regioner. Allra värst drabbat är Småland – medan Norrland klarar sig bättre...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Miljardären allt rikare på billig solenergi

Den amerikanske miljardären Hayes Barnard vill få allt fler att installera billig solenergi. Samtidigt som han vill hjälpa till att rädda planeten har fintech-entreprenören blivit en av USA:s rikaste. Hela 40..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt