Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Sinch och Truecaller med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Sinch och Truecaller med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Energy Save, Kindred och Hufvudstaden på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Sinch och Truecaller med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 januari. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Storbanken höjer riktkursen  för småspararfavoriten

Här är dagens samlade aktierekommendationer..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fem svenska, fyra danska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska..

3. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Energy Save, Kindred och Hufvudstaden på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fem svenska, fyra danska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Affärsvärlden säljstämplar investmentbolag – köprekar kurspressade aktien

Affärsvärlden säljstämplar investmentbolag – köprekar kurspressade aktien. Investmentbolagets koncentrerade portfölj utgör enligt tidningen en risk..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Dušan Stojanović donerar 10.000 om dagen –  tills Putin ger upp: “Blir personligt”

“När det var krig i Jugoslavien hade jag inte så mycket pengar, då kunde jag inte hjälpa till så mycket. Nu kan jag det”, säger Dušan Stojanović till Breakit...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

6. Genomgång: Högsta sparräntorna just nu

Bra bit över 2 procent på rörliga konton - en procentenhet ytterligare om du binder ett år..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Toppstrateg spår unikt börsras i USA: ”Mer smärta”

Han rankas som den tredje främsta bland toppstrateger och nu spår han att USA:s breda börsindex S&P 500 faller 16 procent i år. Det här rapporterar Bloomberg och konstaterar att det är sällsynt att S&P 500 går..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 5 januari finner vi bland annat "Humbles..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Humbles analyschef köper aktier för 0,5 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 5 januari finner vi bland annat "Humbles analyschef köper aktier för 0,5 miljoner kronor" och "Swedencares vd Håkan..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Prognos: Sänkt ränta enda glädjebeskedet för 2024

Det blir en snabb vända i lågkonjunkturen för Sverige om Danske Banks prognos får rätt. Men det blir inte lätt för det. BNP sjunker mest i Norden, arbetslösheten ökar och botten är inte nådd för..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Förvaltaren: Värdet på guld kommer att ”öka dramatiskt”

Spår att ädelmetallen bryter 2 100-dollarsvallen när Federal Reserve ändrar kurs..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Affärsvärlden ger köpråd för Ferronordic, nettokassan nästan lika stor som börsvärdet

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic har lyckats sälja sin ryska verksamhet till en prislapp som var betydligt högre än marknaden räknat med. Det ger ett helt nytt och klart bättre läge än tidigare. Det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Fanatics bettingplattform kommer att drivas av Amelco - Kambi rasar på börsen

BetFanatics, som är en ny bettingplattform från Fanatics, kommer att drivas med hjälp av Amelco som är en B2B-leverantör av sportbok. Det bekräftades i samband med ett förhör med delstaten Massachusetts..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

13. Minus på Wall Street efter starka jobbsiffran

Minus på Wall Street efter starka jobbsiffran. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Avanza vinner över Nordnet som bästa nätbank - Di

Avanza vann över Nordnet när Dagens industri jämförde de två nätbankerna på 25 olika punkter.  Totalt fick Avanza 81 poäng mot Nordnets 73. Varje punkt kunde ge fem poäng och maxpoängen var således 125 poäng..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Fjärde raka plusdagen på börsen – H&M i topp

Efter att ha börjat dagen nedåt så vände Stockholmsbörsen upp på förmiddagen och stängde på plussiffror för fjärde raka dagen på det nya året. Det breda indexet OMXSPI stängde upp 0,5 procent och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt