Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Pareto gör sju ändringar i sin svenska modellportfölj inför september"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Pareto gör sju ändringar i sin svenska modellportfölj inför september" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Castellum och Norwegian Air Shuttle med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Pareto gör sju ändringar i sin svenska modellportfölj inför september

Analyshuset Pareto gör ett flertal förändringar i sin svenska modellportfölj inför september. Nya aktier är ABB, Africa Energy, Bioinvent, Handelsbanken, Kindred, IPC och Lundin Mining. Samtidigt åker Calliditas,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. En delårsrapport som skapar mer frågetecken än vad den rätar ut

Soliditeten i Ilija Batljan Invest är betryggande 69 procent och kassaflödet ser helt ok ut.  Men stoppar man in marknadsvärdet på SBB-aktierna i balansräkningen så blir bilden väsentligt skakigare. Det skriver..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 september. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Castellum och Norwegian Air Shuttle med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, en dansk, fyra norska och två finska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Avanzas fondsparare rusar till börsen

Avanzas fondsparare var rejält köpsugna under augusti, vilket framgår av att 8 av 10 köpkronor som investerats under året skett under just denna månad...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Soltech Energys vd Stefan Ölander ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 1 september finner vi bland annat "Soltech Energys vd Stefan Ölander ökar sitt aktieinnehav" och "Net Insight har genomfört..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Flera ändringar i Handelsbankens småbolagslista

Medicinteknikbolaget Arjo ersätter Biogaia i Handelsbankens småbolagslista. Dessutom tas Husqvarna och Rejlers in på listan enligt en uppdatering på torsdagen. Småbolagslistan består nu av Arjo, Camurus, Embracer,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Investmentbolaget Kinnevik sitter på en stor nettokassa på nästan 13,6 miljarder kronor men har inte utnyttjat den för köp när..

8. Kinnevik snålar med stor kassa - Di

Investmentbolaget Kinnevik sitter på en stor nettokassa på nästan 13,6 miljarder kronor men har inte utnyttjat den för köp när tillgångar rasat i år. Det har fått Dagens industri att göra en analys för att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Lista: Månadens bästa och sämsta aktier

Lista: Månadens bästa och sämsta aktier. Augusti blev en dyster börsmånad..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Ilija Batljan Invest redovisade förlust i andra kvartalet - har säkrat finansiering

Ilija Batljan Invest, som är SBB:s största ägare och vd:s egna bolag, vände till en förlust under det andra kvartalet...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. SCA hade bäst kursutveckling bland OMXS30-bolagen i augusti

Augusti har lagts till handlingarna och månaden innebar en nedgång för OMXS30-index med 5,5 procent. Bland OMXS30-bolagen hade SCA den bästa utvecklingen, plus 8,5 procent, medan Ericsson var näst bäst med plus 4..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Kände investeraren: ”Superbubblan” har inte spruckit än

Jeremy Grantham, investerare som är expert på bubblor, återupprepar sin profetia om en ”superbubbla” och att börsen ska ned 50 procent i år.  Den kände investeraren Jeremy Grantham säger att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Polen vill att Tyskland betalar ersättning för andra världskriget. Exakt 83 år efter att nazistiska styrkor invaderar landet ansöker..

13. Polen vill ha 14 000 miljarder av Tyskland

Polen vill att Tyskland betalar ersättning för andra världskriget. Exakt 83 år efter att nazistiska styrkor invaderar landet ansöker man om 14 000 miljarder för de skador kriget orsakade. 1 september 1939 rullar..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Ingves: Vi är bortom små steg med styrräntan

Ingves: Vi är bortom små steg med styrräntan. "Räntebanan är överspelad"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Hushåll kan få stort elstöd i vinter

Svenska hushåll kan få upp till fem gånger mer i elstöd i vinter, jämfört med förra året, uppger regeringen. Enligt en prognos så kan de så kallade flaskhalsintäkterna, som uppstår när el överförs från..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt