Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera

Flera ändringar i Handelsbankens småbolagslista

Medicinteknikbolaget Arjo ersätter Biogaia i Handelsbankens småbolagslista. Dessutom tas Husqvarna och Rejlers in på listan enligt en uppdatering på torsdagen.

Småbolagslistan består nu av Arjo, Camurus, Embracer, Husqvarna, Rejlers och Systemair.

"Till följd av ökad recessionsrisk och högre räntor fortsätter vi att föredra defensiva bolag med stark prisförhandlingsstyrka, samtidigt som vi vill undvika exponering mot cykliska bolag med inköpsproblem, svaga balansräkningar samt med alltför höga värderingsmultiplar. Därtill ser vi positivt på bolag som förväntas gynnas av den gröna omställningen, såsom Systemair och Rejlers", skriver banken.

Biogaia beskrivs ha bidragit positivt sedan inträdet, men för närvarande ser Handelsbanken större potential i Arjo.

"Arjos aktiekurs har pressats av problem i leveranskedjan, men vi tror att denna situation kommer att förbättras under nästkommande 12 månader. Förändringen sänker även den sammantagna värderingen på listan, samtidigt som exponeringen mot hälsovårdssektorn bibehålls."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arjo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.