Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna" som skrevs av Affärsvärlden eller "Förvaltare ser möjlig risk för nyemission i SBB, men aktien kan också dubblas - Afv" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna

Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna. Kreditmarknaden har länge varit ett ymnighetshorn för svenska fastighetsbolag...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – NIBE Industrier och Castellum med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 19 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Peter Norhammar, som förvaltar fonden Avanza Fastighet by Norhammar, ser risk för nyemission i fastighetsbolaget SBB. Det säger han i en..

3. Förvaltare ser möjlig risk för nyemission i SBB, men aktien kan också dubblas - Afv

Peter Norhammar, som förvaltar fonden Avanza Fastighet by Norhammar, ser risk för nyemission i fastighetsbolaget SBB. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden. På frågan om fonden äger SBB svarar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Löftet: 2,7 miljoner svenskar slipper ISK-skatt

Sparare ser ut att få slopad ISK-skatt – och om löftet som kallas historiskt infrias berör det 2,7 miljoner svenskar. Dagens PS har tidigare rapporterat om planerna. Sveriges Radio rapporterar nu om den glada..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Placera listar storbolagen med störst avstånd till analytikernas riktkurser

Placera har identifierat OMXS30-bolagen som handlas längst ifrån analytikernas riktkurser. Sinch (105), SBB (94), Evolution (49), Tele2 (47), Getinge (41) och Ericsson (35) toppar listan, med antalet procent upp till..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Här köper flest insiders aktier, och säljer i börsraset - Affärsvärlden

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 19 oktober finner vi bland annat "Här köper flest insiders aktier, och säljer i börsraset - Affärsvärlden" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen, tre kriskandidater pekas ut - Affärsvärlden

Kreditmarknaden har länge varit ett ymnighetshorn för svenska fastighetsbolag. Tyvärr är den en finvädersmarknad. Några bolag börjar se ut som kor på en allt tunnare is, skriver Affärsvärldens Per Lindvall i..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

8. Tidigare statsminister utreds för ekobrott

Tidigare statsminister utreds för ekobrott. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Goldman Sachs pekar på billiga småbolag

Men storbanken varnar för att vändningen efter kursrasen kan dröja..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. AFV: Här köper flest insiders aktier, och säljer i börsraset

Affärsvärlden har gjort en djupdykning kring insiderhandeln under senaste året och kan bland annat konstatera att det råder skilda världar hos nätmäklarna...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. SHB: Stockholmsbörsen går bättre än globala aktier i tio år - så hög blir avkastningen

Stockholmsbörsen kommer gå bättre än både nordiska och globala aktier de kommande tio åren, spår Handelsbanken...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Eastnine rusar på affär

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln. Eastnine rusar kraftigt efter att ha sålt sitt innehav i ryska modekedjan MFG.  Efter drygt 40 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,58 procent till 1 949,78...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Värmeteknikbolaget Nibe tappar nästan 8 procent på Stockholmsbörsen efter att Morgan Stanley under morgonen sänkt sin rekommendation..

13. Nibe tappar på börsen efter Morgan Stanleys sänkta rekommendation

Värmeteknikbolaget Nibe tappar nästan 8 procent på Stockholmsbörsen efter att Morgan Stanley under morgonen sänkt sin rekommendation till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 70 kronor (75), vilket..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Räntelyft ger klirr i kassan på storbanken

Räntelyft ger klirr i kassan på storbanken. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Förvaltare: Risk för nyemission i SBB, men aktien kan också dubblas

Peter Norhammar, som förvaltar fonden Avanza Fastighet by Norhammar, ser risk för nyemission i fastighetsbolaget SBB. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.