Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna" som skrevs av Affärsvärlden eller "Förvaltare ser möjlig risk för nyemission i SBB, men aktien kan också dubblas - Afv" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna

Per Lindvall: Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen - SBB är en av kriskandidaterna. Kreditmarknaden har länge varit ett ymnighetshorn för svenska fastighetsbolag...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – NIBE Industrier och Castellum med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 19 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Peter Norhammar, som förvaltar fonden Avanza Fastighet by Norhammar, ser risk för nyemission i fastighetsbolaget SBB. Det säger han i en..

3. Förvaltare ser möjlig risk för nyemission i SBB, men aktien kan också dubblas - Afv

Peter Norhammar, som förvaltar fonden Avanza Fastighet by Norhammar, ser risk för nyemission i fastighetsbolaget SBB. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden. På frågan om fonden äger SBB svarar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Löftet: 2,7 miljoner svenskar slipper ISK-skatt

Sparare ser ut att få slopad ISK-skatt – och om löftet som kallas historiskt infrias berör det 2,7 miljoner svenskar. Dagens PS har tidigare rapporterat om planerna. Sveriges Radio rapporterar nu om den glada..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Placera listar storbolagen med störst avstånd till analytikernas riktkurser

Placera har identifierat OMXS30-bolagen som handlas längst ifrån analytikernas riktkurser. Sinch (105), SBB (94), Evolution (49), Tele2 (47), Getinge (41) och Ericsson (35) toppar listan, med antalet procent upp till..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Här köper flest insiders aktier, och säljer i börsraset - Affärsvärlden

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 19 oktober finner vi bland annat "Här köper flest insiders aktier, och säljer i börsraset - Affärsvärlden" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Några fastighetsbolag ser ut som kor på isen, tre kriskandidater pekas ut - Affärsvärlden

Kreditmarknaden har länge varit ett ymnighetshorn för svenska fastighetsbolag. Tyvärr är den en finvädersmarknad. Några bolag börjar se ut som kor på en allt tunnare is, skriver Affärsvärldens Per Lindvall i..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

8. Tidigare statsminister utreds för ekobrott

Tidigare statsminister utreds för ekobrott. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Goldman Sachs pekar på billiga småbolag

Men storbanken varnar för att vändningen efter kursrasen kan dröja..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. AFV: Här köper flest insiders aktier, och säljer i börsraset

Affärsvärlden har gjort en djupdykning kring insiderhandeln under senaste året och kan bland annat konstatera att det råder skilda världar hos nätmäklarna...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. SHB: Stockholmsbörsen går bättre än globala aktier i tio år - så hög blir avkastningen

Stockholmsbörsen kommer gå bättre än både nordiska och globala aktier de kommande tio åren, spår Handelsbanken...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Eastnine rusar på affär

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln. Eastnine rusar kraftigt efter att ha sålt sitt innehav i ryska modekedjan MFG.  Efter drygt 40 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,58 procent till 1 949,78...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Värmeteknikbolaget Nibe tappar nästan 8 procent på Stockholmsbörsen efter att Morgan Stanley under morgonen sänkt sin rekommendation..

13. Nibe tappar på börsen efter Morgan Stanleys sänkta rekommendation

Värmeteknikbolaget Nibe tappar nästan 8 procent på Stockholmsbörsen efter att Morgan Stanley under morgonen sänkt sin rekommendation till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 70 kronor (75), vilket..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Räntelyft ger klirr i kassan på storbanken

Räntelyft ger klirr i kassan på storbanken. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Förvaltare: Risk för nyemission i SBB, men aktien kan också dubblas

Peter Norhammar, som förvaltar fonden Avanza Fastighet by Norhammar, ser risk för nyemission i fastighetsbolaget SBB. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt