Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Så mycket ökar räntekostnaderna"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Så mycket ökar räntekostnaderna" som skrevs av Privata Affärer eller "Bostadsrättsföreningar tvingas höja avgifter" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Så mycket ökar räntekostnaderna

Så mycket ökar räntekostnaderna. 10 000 kr mer för normalvilla..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – HusCompagniet och Metso Outotec med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 19 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

En majoritet av de bostadsrättsföreningar som SBC (Sveriges bostadsrättscentrum) förvaltar väntas höja sina avgifter, berättar..

3. Bostadsrättsföreningar tvingas höja avgifter

En majoritet av de bostadsrättsföreningar som SBC (Sveriges bostadsrättscentrum) förvaltar väntas höja sina avgifter, berättar Dagens Industri. SBC förvaltar omkring 4 500 bostadsrättsföreningar. ”Det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Köpläge på Swedish Match

"Aktien värd mer än budet från Philip Morris"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Volvo ska bli lastbilarnas nya Tesla

Infrastrukturfrågan är ständigt på tapeten när det kommer till elbilar. Utan lämplig infrastruktur går det fort åt skogen, särskilt när det vankas långfärdskörning. När det kommer till tung trafik som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Ta det lugnt så tjänar du mer (och lever längre)

Ta det lugnt. Visa tålamod. Du lever inte bara längre då utan antagligen tjänar du mer pengar också med en sådan inställning. Många har skällt över kvartalskapitalismen och jakten på kortsiktiga vinster...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Amerikanska investerare säljer aktier

Amerikanska investerare säljer aktier. Aktieinnehaven de lägsta sedan 2008..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 19 juli finner vi bland annat "Enquests vd..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Enquests vd Amjad Bseisu ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 19 juli finner vi bland annat "Enquests vd Amjad Bseisu ökar sitt aktieinnehav" och "Intellegos vd och ordförande har köpt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Här finns världens bästa restaurang

Återigen toppar en dansk restaurang listan över världens 50 bästa restauranger. Trots att förra årets vinnare nu förvisats till en ännu finare lista kan Danmark stoltsera med tre restauranger på listan...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Skifte på marknaden – läge för motvallsinvesterare

Marknaden har skiftat mot defensiva aktier – det kan ge ett läge för motvallsinvesterare som vågar sig på att köpa tillväxtbolag och cykliska bolag i stället.  Sedan årsskiftet har de stora..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. EQT borde lockas av BHG:s kraschade börskurs - Di

Storägare bakom skolföretaget Atvexa och bilservicebolaget Cary Group har utnyttjat nedgången på börsen till att försöka köpa ut bolagen från börsen. Dagens industri frågar sig hur EQT gör med den pressade e..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Bankens syn: Minst 15 procent nedsida på börsen

Det är en rejäl nedsida på börsen som ska falla minst 15 procent till, tror den franska banken Société General.  Börsuppgången efter pandemin var en anomali. De enorma stimulanserna satte de naturliga..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är SaltX Technology. För investerare..

13. En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är SaltX Technology. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Vinnare & Förlorare - SAS stiger efter överenskommelse med piloterna

Stockholmsbörsen inleder tisdagen i negativt territorium. Under morgonen har flera storbolag rapporterat. Samtidigt har SAS kommit överens om ett nytt kollektivavtal med sina piloter. Det nya avtalet sträcker sig i 5..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Truecaller var en av världens 20 mest nedladdade appar under Q2

För andra kvartalet i rad var kommunikationsappen Truecaller en av de 20 mest nedladdade apparna i världen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.  Enligt Sensor Towers kvartalsvisa rapport, "Q2 Store Intelligence..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt