Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - SAS stiger efter överenskommelse med piloterna

Stockholmsbörsen inleder tisdagen i negativt territorium. Under morgonen har flera storbolag rapporterat. Samtidigt har SAS kommit överens om ett nytt kollektivavtal med sina piloter. Det nya avtalet sträcker sig i 5,5 år.

Efter 27 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,49 procent till 1 921,00. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,75 procent som lägst och -0,30 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,60 procent.

AktieKursförändringKommentar
Hansa Biopharma17,6%Ökar sin omsättning men minskar samtidigt rörelseresultat
SAS10,5%Överens med piloterna om ett nytt kollektivavtal som löper i 5,5 år. Det innebär att den 15 dagar långa strejken nu är över.
Sobi2,4%Redovisade ett nettoresultat som var högre än väntat
Swedbank-0,2%Banken redovisar intäkter i linje med förväntan
Tele2-1%Teleoperatören redovisar ett rörelseresultat som var under förväntan
Assa Abloy-1,3%Bolagets omsättning och resultat efter skatt var över förväntan
AB Volvo-1,4%Redovisade en omsättning och vinst över förväntan
Getinge-6,3%Det justerade ebita-resultatet kom in något högre än förväntat


http://media.finwire.com/media/FWM0077D23-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt