Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Uppgifter: Embracer-ägda Aspyr tvingas pausa produktion av Star Wars-remake"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Uppgifter: Embracer-ägda Aspyr tvingas pausa produktion av Star Wars-remake" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Banker höjer räntor – så dyrt blir bolånet" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Uppgifter: Embracer-ägda Aspyr tvingas pausa produktion av Star Wars-remake

Embracer-ägda Aspyr Medias tilltänkta remake av klassiska spelet Star Wars: Knights of the Old Republic har lagts på is på obestämd tid. Tilltaget sker efter att två chefer nyligen avskedats, rapporterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Adidas och DSV med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 27 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Jyske Bank höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nu höjer fler banker sina boräntor och enligt Nyhetsbyrån Direkt blir det allt tydligare att de rörliga räntorna går mot en..

3. Banker höjer räntor – så dyrt blir bolånet

Nu höjer fler banker sina boräntor och enligt Nyhetsbyrån Direkt blir det allt tydligare att de rörliga räntorna går mot en fördubbling. Samtidigt som bankerna räknar med ytterligare räntehöjningar från..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Investor har köpt fler aktier i Atlas Copco (uppdatering)

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 27 juli finner vi bland annat "Investor har köpt fler aktier i Atlas Copco (uppdatering)" och "Industrivärden köper aktier..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - Fortsatt stora kursrörelser i Irras

Stockholmsbörsen stiger under onsdagens inledande handel. Gårdagens extrema kursrörelser i medicinteknikbolaget Irras fortsätter under morgonen, aktien har upplevt ett kraftigt lyft på över 44 procent.  Efter 25..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Så påverkas Sverige när Putin stryper gasen

Gasberoende industrier kan tvingas ställa om, och allmänhetens elpriser kommer oftare att ligga högt. Rysslands beslut att från och med onsdagen strypa gasexporten, påverkar också Sverige. Men inom ett år bör..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

7. Ovanlig rosa diamant funnen i Angola – största på 300 år

En rosa diamant på 170 karat har hittats i Angola. Diamanten har döpts till Lulo Rose och kan vara den största i sitt slag som hittats på trehundra år.  Den rosa rekorddiamanten som nu hittats i Angola är alltså..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets president Tayyip Erdogan kommer att träffas för att diskutera ett eventuellt..

8. Putin och Erdogan ska diskutera försvarssamarbete - Tass

Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets president Tayyip Erdogan kommer att träffas för att diskutera ett eventuellt försvarssamarbete vid ett möte i Sotji som ska hållas den 5 augusti. Det skriver den..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Handelsbanken: Skanska-aktien är lågt värderad

Handelsbanken spår en stabil vinstprofil för byggbolaget Skanska de kommande åren, och menar att aktiens nuvarande värdering borde ge motståndskraft vid ett fortsatt försämrat marknadssentiment. I en färsk..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Nouriel Roubini: USA är på väg mot en djup lågkonjunktur

Ekonomen Nouriel Roubini som förutspådde finanskrisen 2008 tror att USA är på väg mot en djup lågkonjunktur och menar att den som tror att nedgången kommer att bli mild är "förvirrad". Det uppgav han i en..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Trippelhöjning av räntan väntar i USA – minst

Blir det ytterligare en trippelhöjning på 75 punkter, eller kan Fed-chefen Jerome Powell dra till med en chockhöjning på 100? Det förstnämnda verkar mest troligt enligt marknaden när USA:s centralbank Federal..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Källor: Bakslag för Embracer – hajpade Star Wars-spelet stoppas på obestämd tid

Först sparkades två chefer – nu ska spelstudion ha lagt ner det efterlängtade spelet efter att det slukat för mycket pengar...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

I en färsk analys pekar Affärsvärlden pekar ut Hanza, Note och Kitron som tre favoriter bland nordiska kontraktstillverkare...

13. Affärsvärldens toppval bland kontraktstillverkare: Hanza, Note och Kitron

I en färsk analys pekar Affärsvärlden pekar ut Hanza, Note och Kitron som tre favoriter bland nordiska kontraktstillverkare. Affärstidningen lyfter fram att marknaden för kontraktstillverkning spås växa med..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Kraftigaste höjningen av prisbasbeloppet på 40 år

Inflation, drivmedelspriser och en orolig värld. Då tvingas SCB göra den högsta höjningen av prisbasbeloppet på 40 år. Här är vad det innebär för skatter, pensioner och bidrag nästa år. Prisbasbeloppet..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Affärsvärlden säljstämplar Garo

I en färsk analys ger Affärsvärlden rådet sälj för elinstallationsbolaget Garo.  Affärstidningen skriver att Garo har en väldigt fin historik och en ljus framtid på många sätt. Men det finns risker i bland..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Adidas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt