Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärldens

Affärsvärldens toppval bland kontraktstillverkare: Hanza, Note och Kitron

I en färsk analys pekar Affärsvärlden pekar ut Hanza, Note och Kitron som tre favoriter bland nordiska kontraktstillverkare.

Affärstidningen lyfter fram att marknaden för kontraktstillverkning spås växa med omkring 10 procent årligen, enligt branschbedömare. Sektorn har även gynnats i spåren av pandemin.

"På senare år har alltfler bolag valt att flytta produktion från lågkostnadsländer, som exempelvis Kina, till Europa. Pandemin har säkerligen fungerat som en katalysator då bolagen värdesätter att ha produktionen på nära håll. Men även hållbarhetsaspekter med att ha produktionen på nära håll spelar in. Vidare påverkar också geopolitiska faktorer. Kriget i Ukraina leder troligen till att fler och fler bolag vill ha produktion i närområdet istället för länder som Kina", skriver Affärsvärlden.

Just nu pågår en konsolidering av sektorn och främst handlar det om mindre aktörer som blivit uppköpta av större spelare.

Köprekommendation ges för Hanza, Note och Kitron, medan en neutral rekommendation ges för AQ Group, Scanfil och Incap.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hanza

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt