Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lista:

Lista: Dagens insynsaffärer - Bicos ordförande Carsten Browall utnyttjar teckningsoptioner för att teckna aktier

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 10 januari finner vi bland annat "Bicos ordförande Carsten Browall utnyttjar teckningsoptioner för att teckna aktier" och "Storägaren Kvalitena har sålt ytterligare drygt 6 miljoner aktier i Oscar Properties".

Nedan finner du ett urval av de mest uppmärksammade av dagens insynsaffärer.

1. Bicos ordförande Carsten Browall utnyttjar teckningsoptioner för att teckna aktier

Bioteknikbolaget Bicos styrelseordförande Carsten Browall har den 10 januari utnyttjat 80 000 teckningsoptioner för att teckna lika många aktier i bolaget till en kurs på 74,34 kronor per aktie. Teckningsoptionerna är kopplade till ett incitamentsprogram. Det..

Hela nyheten om BICO Group kan du kan ta del av här.

2. Storägaren Kvalitena har sålt ytterligare drygt 6 miljoner aktier i Oscar Properties

Storägaren Kvalitena har sålt ytterligare 6,10 miljoner aktier i bostadsutvecklaren Oscar Properties och äger därefter 3,32 miljoner aktier i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.  Kvalitena passerar därmed under flaggningsgränsen vid 5 procent och..

Hela nyheten om Oscar Properties kan du kan ta del av här.

3. NEA Public Value blir ny storägare i Tcecur

Teknikbolaget Tcecur får en ny storägare i form av NEA Partners som genom fonden NEA Public Value köper 10 procent av aktierna. Det framgår av ett pressmeddelande. Säljare av cirka 7,5 procent av aktierna är SEC Management som därmed avyttrar hela sitt innehav...

Hela nyheten om TCECUR kan du kan ta del av här.

4. Cdons handelschef säjer aktier för 0,3 miljoner kronor

David Olhed har den 9 januari sålt 1 900 aktier i e-handelsbolaget Cdon där han är handelschef. Aktierna såldes till kursen 163 kronor per aktie, en affär på 309 700 kronor. Affären gjordes på First North. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister...

Hela nyheten om CDON kan du kan ta del av här.

5. Swedbank Robur flaggar ner i Alligo

Swedbank Robur Fonder har minskat sitt ägande i industriåterförsäljaren Alligo till 5,49 procent av kapitalet och 4,99 procent av rösterna i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande...

Hela nyheten om Alligo kan du kan ta del av här.

Lista: Dagens rapporterade insynsaffärer

Nedan listar vi ett urval av dagens inrapporterade insynstransaktioner. På vår sida Insynskollen hämtar vi all rapporterad insynshandel direkt från insynsregistret hos Finansinspektionen. Här kan du enkelt och smidigt söka fram all insynshandel på bolag eller person.

AktieTypAnmälningsskyldigSumma
BICO GroupFörvärvCarsten Browall5 947 200 SEK
BICO GroupLösen minskningCarsten Browall5 947 200 SEK
TCECURAvyttringKlas Zetterman2 300 000 SEK
Candles ScandinaviaFörvärvViktor Garmiani143 525 SEK
Stenhus FastigheterTilldelningBjörn Marell77 000 SEK
PolyplankFörvärvLEJ Fastigheter AB2 250 SEK
PolyplankFörvärvLEJ Fastigheter AB1 578 SEK
OptiCept TechnologiesUtbyte ökningPetr Dejmek0 SEK

Ladda ner Börskollens smidiga app och få automatisk pushnotis vid nya insynsaffärer

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt