Sänkta riktkurser för H&M efter svag halvårsrapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Sänkta riktkurser för H&M efter svag halvårsrapport

Sänkta

Efter H&M:s halvårsrapport har flera analyshus, inklusive Pareto Securities och Handelsbanken, sänkt sina riktkurser för klädjätten. Trots detta behåller många av dessa institutioner sina köprekommendationer och ser fortsatt potential för bolaget på lång sikt.

  • Flera analyshus sänker riktkurser för H&M efter halvårsrapporten.
  • Pareto Securities och Handelsbanken bibehåller sina köprekommendationer.
  • Analyshusen ser fortsatt långsiktig potential i H&M.

Enligt Finwire har H&M:s halvårsrapport lett till att flera analyshus, däribland Pareto Securities, har reviderat ned sina riktkurser för företaget. Pareto sänkte riktkursen med tio kronor, från 220 till 210 kronor, baserat på uppdaterade estimat, men upprepade samtidigt sin köprekommendation.

Pareto: Överreaktion på marknaden

Pareto Securities noterar att H&M:s vägledning i rapporten gör det osannolikt att bolaget når sitt mål om en rörelsemarginal på 10 procent för helåret, vilket har resulterat i en kursnedgång på 13 procent. "Även om vi förstår marknadens besvikelse, anser vi att kursfallet är en överreaktion," skriver Pareto och sänker sina estimat för rörelseresultatet med 5 procent.

Handelsbanken ser långsiktig potential

Handelsbanken upprepar sina rekommendationer på kort och lång sikt, men sänker riktkursen för tre år framåt till 255 kronor från tidigare 265 kronor. Banken anser att även om marginalmålet är svårt att nå, finns det fortsatt en stark långsiktig potential i H&M. "Vi förväntar oss att H&M:s försäljningstrend kommer att förbättras tack vare ett attraktivare kunderbjudande och pågående butiksrenoveringar," skriver Handelsbanken.

Ålandsbanken är också positiv till H&M efter rapporten och menar att en rörelsemarginal på omkring 10 procent inte är nödvändig för att se en attraktiv långsiktig kurspotential. "Vi räknar med att bolaget når det målet över tid," skriver banken.

Flera andra analyshus, inklusive Danske Bank, UBS, DNB, Kepler Cheuvreux, BNP Paribas, Barclays och Goldman Sachs, har även de sänkt sina riktkurser för H&M. Trots detta fortsätter majoriteten av dessa analyshus att behålla sina köprekommendationer, vilket visar på en fortsatt tro på H&M:s långsiktiga potential.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen av H&M och andra stora bolag för att ge dig de senaste nyheterna och analyserna.

Börskollen om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HM B på Large Cap. Hennes & Mauritz verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 89910 st ägare hos Avanza samt 22224 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja som erbjuder ett sortiment av kläder, skor och accessoarer. Inom företagsgruppen finns även varumärken som COS, Monki, Weekday, Cheap Monday och & Other Stories. Numera bedriver företaget också verksamhet inom heminredning genom H&M Home. Företaget är verksamt i alla delar av världen. Det grundades 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hennes & Mauritz, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt