Tradingprofilen tipsar: 5 småbolagsaktier med potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tradingprofilen tipsar: 5 småbolagsaktier med potential

Tradingprofilen

Medan Stockholmsbörsens OMXS30-index handlas på rekordnivåer, lyfter daytradern och börspoddaren John Skogman fram fem mindre bolag som han menar har mer att ge. Bland dessa finns teknikbolaget Smart Eye, pappersföretaget Nordic Paper och spelbolaget Kambi – samt två ytterligare nykomlingar.

  • John Skogman ser potential i fem mindre bolag trots att de inte hängt med i OMXS30:s rekordökning.
  • Bolagen har olika utmaningar men Skogman menar att de har goda framtidsutsikter och möjlighet till högre aktiekurser.

Teknikbolaget Smart Eye

Smart Eye, som utvecklar eyetracking-produkter, är det första bolaget som Skogman tipsar om i ett uppslag hos Dagens industri. Trots att 2024 kanske inte blir det drömår som bolaget hoppats på, tror Skogman att företagets framtid är ljus. Företagets nyligen genomförda nyemission på 150 miljoner kronor, med syfte att skapa ett positivt kassaflöde, ökar möjligheterna till att stärka marknadsandelarna.

Pappersföretaget Nordic Paper

Huvudägaren till Nordic Paper, kinesiska Shanying, har nyligen meddelat att de vill sälja sitt 48-procentiga innehav. Skogman anser att detta öppnar upp för möjligheten att sälja hela bolaget och därmed ge maximalt värde till aktieägarna.

"De har en bra ekonomisk position och kan dela ut mycket pengar," säger Skogman.

Sportbettingbolaget Kambi

Kambi, som erbjuder tjänster inom sportbetting till spelbolag, har haft det tufft på börsen under det senaste året, men Skogman ser ändå potential i bolaget. "Det som är bra med att köpa aktier i bolag som ingen gillar är att alla redan sålt sina andelar," säger han.

Nykomlingarna Checkin och Creaspac

Checkin, som levererar mjukvaror för registrering och incheckning, och förvärvsbolaget Creaspac, är två andra bolag som Skogman tipsar om. Trots att Checkin nyligen upplevde en besvikelse med sitt Q4-resultat, ser Skogman potential.

Creaspac, å andra sidan, har en avgörande period framför sig när det gäller möjligheten att få in pengar eller välja att göra ett förvärv. ”Det avgörs den närmaste månaden om man ska få pengar, ungefär 102,50 kronor, eller om Creaspac väljer att köpa något. Det är inte tid att sälja aktien", säger han.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på utvecklingen hos dessa fem bolag och rapportera om eventuella förändringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt