Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS, sätter sälj på Vitrolife
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS, sätter sälj på Vitrolife

Aktiespararna

Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS samt sätter sälj på Vitrolife. Vidare ger de rekommendationen avvakta på Lifo, Sdiptech och Getinge. Det framgår av senaste utgåvan av magasinet Aktiespararen.

Verkstadsbolaget SKF får rekommendationen köp.

"Vinsten per aktie kan bli 17 kronor i år och 19 kronor nästa år. Det betyder att p/e-talet vid den nivån är runt 10. Det tyder på att förtroendet är lågt och att konjunkturoron är i ropet. Med en riktkurs på 225 kronor och inräknat utdelningen är uppsidan ändå drygt 30 procent på ett år. Det är värt besväret att köpa", skriver Aktiespararna.

För medicinteknikbolaget Vitrolife ges rekommendationen sälj.

"Aktien värderas till 69 gånger bolagets förväntade vinst för innevarande år samt 56 gånger för nästkommande år. Med tanke på att bolaget endast väntas växa strax över 10 procent organiskt under de kommande åren ser vi värderingen som alldeles för hög".

Aktiespararna ger det danska servicebolaget ISS en köprekommendation och hänvisar till att aktien handlas till en rabatt gentemot dess sektorskollegor och ser en uppsida på 30 procent från dagens kurs.

Vidare får industrikonglomeratet Lifco, teknikkoncernen Sdiptech och medicinteknikbolaget Getinge alla rekommendationen avvakta.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Getinge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.