Analyshusen ger tummen upp för G5 Entertainments rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyshusen ger tummen upp för G5 Entertainments rapport

Analyshusen

Analyshusen är nöjda med G5 Entertainments rapport för det första kvartalet givet omständigheterna i Ukraina. Handelsbanken är en av dessa. Banken upprepar köp och outperform när det kommer till den kortsiktiga respektive långsiktiga rekommendationen efter att rapporten kommit in över förväntan.

G5, som har en stor del av utvecklingsteamet i krigshärjade Ukraina, kom trots detta att bli relativt lite påverkade under kvartalet. Den goda kostnadskontrollen ledde till att man överträffade resultatförväntningarna.

Handelsbanken finner aktien som lågt värderad (p/e-tal 7 på nästa års vinstprognos), samtidigt som bolaget till skillnad från konkurrenterna också erbjuder en god direktavkastning. Därför väljer banken att stå kvar vid sina rekommendationer.

Även ABG Sundal Collier instämmer att bolaget uppvisar starka siffror trots utmaningarna från kriget. Försäljningen var i linje med ABGs förväntningar, medan ebit kom in bättre än väntat. ABG höjer prognosen för det justerade ebit-resultatet för 2022-24, vilket återspeglar högre tillväxtförväntningar för Sherlock.

SEB konstaterar att ebit blev sämre än analytikerkonsensus, men betonar att justerade ebit-marginalen på 20,6 procent var den högsta någonsin. Ännu viktigare är att ledningen uppgav att potentialen i Sherlock: Hidden Object Mystery är större än i Hidden City, vilket får banken att höja mittpunkten i sitt motiverade värderingsintervall av G5 till 390 kronor (375). Intervallet är på 280-500 kronor per aktie.

G5-aktien lyfter 12,9 procent till 243,40 kronor på fredagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt