Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Bewi och CAG

Börsveckan ger köpråd för norska Bewi och CAG i den senast utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Knowit, Alimak, CTEK och Christian Berner.

Det norska förpacknings- och insoleringsbolaget Bewi fick köpråd av tidningen för ett år sedan. Nu värderas aktien återigen lågt, varför Börsveckan lockas av aktien som får ett förnyat köpråd.

It-konsultbolaget Knowit har expanderat kraftigt genom förvärv samtidigt som lönsamheten släpat efter. Värderingen är inte dyr men inte heller billig i sektorn, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

It-konsulten CAG Group växer fint och därtill med stigande lönsamhet. "Med fin operativ trend, solida finanser, en bra kundmix och en bra avslutning på 2022 så övertygar bolaget. Lägg till det en låg värdering och rådet blir köp i CAG", skriver Börsveckan.

Hissbolaget Alimak gjorde i fjol ett jätteförvärv och bolaget genomför därför nu en företrädesemission på 2,5 miljarder kronor. "Rådet står och väger men i dag avvaktar vi i Alimak", skriver tidningen.

Batteriladdarbolaget CTEK har också en pågående företrädesemission. Aktien har fallit med 60 procent sedan Börsveckan gav säljråd i höstas. Förväntansbilden har nu normaliserat och tidningen slopar sitt gamla säljråd och det nya rådet blir avvakta.

Teknikhandelsbolaget Christian Berner har efter underprestation och svag kursutveckling bytt vd. Det är ett intressant läge, men samtidigt stundar sämre tider, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alimak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt