Börsveckan ger köpråd för Bewi och CAG
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Börsveckan ger köpråd för Bewi och CAG

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för norska Bewi och CAG i den senast utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Knowit, Alimak, CTEK och Christian Berner.

Det norska förpacknings- och insoleringsbolaget Bewi fick köpråd av tidningen för ett år sedan. Nu värderas aktien återigen lågt, varför Börsveckan lockas av aktien som får ett förnyat köpråd.

It-konsultbolaget Knowit har expanderat kraftigt genom förvärv samtidigt som lönsamheten släpat efter. Värderingen är inte dyr men inte heller billig i sektorn, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

It-konsulten CAG Group växer fint och därtill med stigande lönsamhet. "Med fin operativ trend, solida finanser, en bra kundmix och en bra avslutning på 2022 så övertygar bolaget. Lägg till det en låg värdering och rådet blir köp i CAG", skriver Börsveckan.

Hissbolaget Alimak gjorde i fjol ett jätteförvärv och bolaget genomför därför nu en företrädesemission på 2,5 miljarder kronor. "Rådet står och väger men i dag avvaktar vi i Alimak", skriver tidningen.

Batteriladdarbolaget CTEK har också en pågående företrädesemission. Aktien har fallit med 60 procent sedan Börsveckan gav säljråd i höstas. Förväntansbilden har nu normaliserat och tidningen slopar sitt gamla säljråd och det nya rådet blir avvakta.

Teknikhandelsbolaget Christian Berner har efter underprestation och svag kursutveckling bytt vd. Det är ett intressant läge, men samtidigt stundar sämre tider, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alimak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt