Börsveckan ger köpråd för Fiskars och säljråd för Actic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Fiskars och säljråd för Actic

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av finska Fiskars i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för danska Matas, Better Collective, Implantica, Pagero och Fagerhult samt lämnar säljråd för Actic.

Produktbolaget Fiskars möter tuffa tider men lyfter man blicken så kan man se en ljusning vid horisonten. Värderingen är inte avskräckande, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Danska skönhetsbolaget Matas fick köpråd av Börsveckan i höstas och aktien har stigit 19 procent sedan dess. Aktien är nu rimligt värderad, bedömer tidningen som sänker sitt råd till avvakta.

Better Collective är börsens mest kvalitativa affiliatebolag där grundarna gör fortsatt mycket rätt rent operativt. Tyvärr är värderingen därefter, skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Trots starka kliniska data och godkännanden går kommersialiseringen i Europa trögt för
medicinteknikbolaget Implantica där de betalande institutionerna agerar långsamt. En viktig trigger för kursen kan dock vara ett FDA-godkännande som väntas innan årets slut. Tidningen väljer att avvakta i dagsläget.

Snabbväxaren Pagero har stora ambitioner på att etablera ett globalt nätverk för affärsdokumentation. Hittills håller bolaget vad de lovar, men det finns som alltid också risker med tillväxtraketer. Börsveckan ger rådet avvakta.

Belysningsaktören Fagerhult ser ljusa utsikter för hållbara belysningslösningar och därtill goda möjligheter på renoveringsmarknaden. Aktien är en av årets vinnare på börsen. Värderingen är nu rimlig, bedömer Börsveckan som sänker sitt köpråd från i början av 2022 till avvakta.

Det finns sannolikt uppsidepotential i gym- och fritidskedjan Actic, för den som chansar på att medlemmarna återvänder i strid ström, men den som tar chansen går på tunn is givet en ansträngd balansräkning. Värderingen är för hög, anser tidningen och ger säljråd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Actic Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt