Implantica aktie | IMP A SDB | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Implantica aktie • IMP A SDB • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnImplantica
StatusNoterad
TickerIMP A SDB
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
UtdelningNej
Första handelsdag21 Sep 2020
Nästa rapport15 May
Antal ägare Avanza4,198 st
Antal ägare Nordnet609 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Implantica är en medicinteknisk grupp med verksamhet inom implanterbar medicinska utrustningen och e-hälsomarknaden. Företagets ledande produkt RefluxStopTM är ett passivt CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofagus reflux. Nuvarande kirurgiska gastroesofageala refluxsjukdomar ("GERD") fungerar genom att komprimera matpassagen, vilket ger upphov till olika ogynnsamma komplikationer. RefluxStopTM har en helt annan designuppsats som ger bättre resultat utan komplikationerna i samband med befintliga kirurgiska GERD-behandlingar. Företaget anser att RefluxStopTM har potential att stimulera till ett paradigmskifte i GERD-behandlingar. Förutom RefluxStopTM har företaget en omfattande produktrörledning som förväntas stödja Implanticas tillväxt ytterligare under de kommande åren. Koncernen grundades 2015 av Dr. Peter Forsell, huvudägare och verkställande direktör (VD) genom att foga samman två plattformsteknologier samt produkter och patent. Det tog åtta år att utveckla plattformsteknologierna, de trådlösa energi- och e-hälsoplattformarna, och efter att ha skannat hela kroppen för lämpliga produktapplikationer skapades en stor patentportfölj med över 1000 patentärenden. Under en treårsperiod analyserade över 70 ingenjörer över 300 individuella uppfinningar, genomförde marknads- och produktanalys och prototyper för att välja ut 40 livskraftiga kandidater för implantatprodukter. Detta ger en plattform för ytterligare långsiktig tillväxtpotential, men förutom kommersialiseringen av RefluxStopTM, som redan finns på marknaden, fokuserar företaget strikt på att lansera ytterligare tre produkter, UriControl®, UriRestore® och AppetiteControl ™. Implantica är under september 2020 aktuella med en IPO inför en börsnotering av bolagets aktie på marknadsplatsen Nasdaq First North Premier Growth Market.
Visa hela beskrivningen ▼

Köpa Implantica

Analysera Implantica

Handla Implantica

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Implantica

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som Implantica

Ambu är ett läkemedelsbolag. Bolaget utvecklar och marknadsför diagnostisk utrustning för aktörer inom vård- och omsorg.

GN Store Nord är specialiserade inom intelligenta ljudlösningar för hörapparater - och headset.

BICO Group är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom biokonvergens och tillhandahåller teknik, produkter och tjänster för biologi.

Revenio är verksamma inom hälsoteknik. Inom koncernen återfinns forskning och utveckling av tryckmätningsteknik som används vid behandling av ett flertal sjukdomar som glaukom, osteoporos, hudcancer samt astma.

Coloplast är en utvecklare av produkter och tjänster anpassade för människor i olika medicinska tillstånd.

SpectraCure är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är idag specialiserade inom forskning och utveckling av medicintekniska system som huvudsakligen används för behandling av prostatacancer.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Implantica

Ska man investera i Implantica aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Implantica en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Implantica.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Implantica utdelning och direktavkastning?

Nej, Implantica har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Implantica rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-15.

Det är altså 23 dagar kvar till nästa rapport i Implantica.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Implantica senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Implantica: Implantica publicerar Bokslutskommunike 2023 Q4 SWE - Implantica publicerar Bokslutskommuniké , januari-december 2023 (Q4)

Implantica senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Implantica i sitt senaste utlåtande: Pareto Securities sänker riktkursen för Implantica till 43 kronor (45), upprepar köp. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Implantica

Många som är intresserade av Implantica titar ofta på andra bolag i samma branch, Medicinsk Utrustning. Några av de mest populära bolagen är Ambu från Danmark, GN Store Nord från Danmark och BICO Group från Sverige

Implantica forum

Var kan jag diskutera Implantica och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Implantica: Implantica forum.

När du har hittat ett aktieforum för Implantica som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Implantica via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Implantica

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Implantica

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Implantica!

STÄNG X
Handla aktier i Implantica
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Implantica aktie att handla på börsen?

Ja, Implantica är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Implantica.

Vad har hänt med Implantica aktien?

Här är den senaste nyheten där Implantica nämns: Sex färska köptips med stor potential – "köp och lägg i byrålådan".

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Implantica aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Implantica aktien - är den övervärderad?

Implantica kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Implantica aktien - är den undervärderad?

Implantica kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Implantica aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Implantica. Hos dessa nätmäklare kan du även se Implantica aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Implantica?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Implantica på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.