Implantica - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med Implantica
Bildkälla:

Vad är Implantica?

Implantica

Implantica är en medicinteknisk grupp med verksamhet inom implanterbar medicinska utrustningen och e-hälsomarknaden. Företagets ledande produkt RefluxStopTM är ett passivt CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofagus reflux. Nuvarande kirurgiska gastroesofageala refluxsjukdomar ("GERD") fungerar genom att komprimera matpassagen, vilket ger upphov till olika ogynnsamma komplikationer.

RefluxStopTM har en helt annan designuppsats som ger bättre resultat utan komplikationerna i samband med befintliga kirurgiska GERD-behandlingar. Företaget anser att RefluxStopTM har potential att stimulera till ett paradigmskifte i GERD-behandlingar. Förutom RefluxStopTM har företaget en omfattande produktrörledning som förväntas stödja Implanticas tillväxt ytterligare under de kommande åren.

Koncernen grundades 2015 av Dr. Peter Forsell, huvudägare och verkställande direktör (VD) genom att foga samman två plattformsteknologier samt produkter och patent. Det tog åtta år att utveckla plattformsteknologierna, de trådlösa energi- och e-hälsoplattformarna, och efter att ha skannat hela kroppen för lämpliga produktapplikationer skapades en stor patentportfölj med över 1000 patentärenden. Under en treårsperiod analyserade över 70 ingenjörer över 300 individuella uppfinningar, genomförde marknads- och produktanalys och prototyper för att välja ut 40 livskraftiga kandidater för implantatprodukter. Detta ger en plattform för ytterligare långsiktig tillväxtpotential, men förutom kommersialiseringen av RefluxStopTM, som redan finns på marknaden, fokuserar företaget strikt på att lansera ytterligare tre produkter, UriControl®, UriRestore® och AppetiteControl ™.

Implantica är under september 2020 aktuella med en IPO inför en börsnotering av bolagets aktie på marknadsplatsen Nasdaq First North Premier Growth Market.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Börsvärlden

Implantica förkortar anmälningstiden efter stor efterfrågan bland investerare

Implantica
14 Sep 2020 14:58

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Implantica

Implantica

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerIMP A SDB
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde5 039 MSEK
Omsättning1 MSEK
Vinst-107 MSEK
P/E-47
P/S3178.5

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Implantica

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Implantica? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter