Börsveckan ger köpråd för Logistri och Logistea, säljråd för Wästbygg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Logistri och Logistea, säljråd för Wästbygg

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Logistri och Logistea i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Fasadgruppen, Byggfakta, Impact Coatings och Triona samt ger säljråd för Wästbygg.

Det är tuffa tider inom fastighetssektorn men lilla Logistri har goda förutsättningar att kunna stå pall motvinden som råder. Aktien värderas lite väl försiktigt, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Efter ett händelserikt år har den finansiella risken kommit ned i fastighetsbolaget Logistea efter en rejäl kapitalinjektion, samtidigt som rabatten är hög. Mot det står en sämre konjunktur med en högre vakansrisk. Tidningen rekommenderar köp.

Byggbolaget Wästbyggs aktie har kollapsat på börsen och balansräkningen försämras i snabb takt. "Marknadsutsikterna är utmanande och vi anser att man ska hålla sig borta från aktien", skriver Börsveckan och ger säljråd.

Fasadgruppen hade en smakstart på året med hög organisk tillväxt i första kvartalet, men därefter parkerade omsättningen helt i andra kvartalet. Den branta nedgången reser onekligen farhågor om att bolaget är mer cykliskt än man kan tro, skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Trots hyggliga siffror under första och andra kvartalet har Byggfaktas aktie rasat betänkligt på börsen i år, i kölvattnet av att byggbranschen formligen parkerat. Men här finns ändå en viss motståndskraft, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta, men med mersmak.

Det har skett stora ledningsförändringar på kort tid i beläggningsbolaget Impact Coatings, som alltjämt målar upp ljusa marknadsutsikter. "Impact Coatings är helt enkelt ett förhoppningsbolag med skyhög risk, med allt vad det innebär. Här och nu kan vi inte göra annat än att avvakta med aktien", skriver tidningen.

Lilla Triona erbjuder intressanta produkter och tjänster inom logistik- och transportsektorn. Än så länge håller omsättningen emot svagare tider men det lär bli sämre framgent, bedömer Börsveckan som avvaktar med aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggfakta

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt