Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Nimbus och Viva Wine Group

Börsveckan rekommenderar köp av Nimbus och Viva Wine Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Revolution Race, Garo och Chargepanel,

Båttillverkaren Nimbus fick rejäl medvind av coronapandemin med en omsättning som ökade kraftigt i fjol. Värderingen är alltför låg för att avstå från köp, trots den cykliska branschen, anser Börsveckan.

Outdoor-klädbolaget Revolution Race har lyckats bra och förväntningarna är med rätta högt ställda framgent. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Vinleverantören Viva Wine Group är en dominant på de nordiska monopolmarknaderna. Nu är siktet inställt på Tyskland. Börsveckan bedömer att värderingen är attraktiv för ett bolag med fin historisk tillväxt och bevisat track record vad gäller förvärv och expansion. Rådet blir därför köp.

Elinstallationsbolaget Garo rider på den starka elbilstrenden med sin exponering mot laddstolpar. "Vi gillar Garo men aktien är inget fynd trots kursnedgången i år", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Elbilsladdningsbolaget Chargepanel levererar mjukvarulösningar till laddpunkter och ambitionerna är högt ställda. Värderingen är inget fynd efter kursuppgången som varit, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt