Börsveckan ger köpråd för Pandora och Jetpak
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Pandora och Jetpak

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Pandora och Jetpak i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Idun Industrier, Biokraft, Clas Ohlson och Kebni.

Nya länder ger tillväxt för danska smyckesbolaget Pandora som går mot strömmen på en svag konsumentmarknad. Ett starkt varumärke och prisvärd design ger stöd när konsumenterna blir försiktiga. "Allt sammantaget är vi mer positiva än negativa och landar i ett köp", skriver Börsveckan i sin slutsats.

Det är tufft inom logistikbranschen när efterfrågan på paket och spontana försändelser minskar, vilket inte minst Jetpak erfarit de senaste kvartalen. Aktien är dock lite för billig för att avstå, bedömer tidningen som fortsatt tror på Jetpak och behåller sitt köpråd.

Idun Industrier är likt Stockwik och Storskogen ett slags mini-konglomerat inom industri. Bolaget ser klart bättre ut än sina klasskamrater, anser tidningen som ändå väljer att avvakta med aktien.

Forskningsbolaget IBT, Infant Bacterial Therapeutics, har med ett godkänt patent för sitt främsta preparat IBP-9414 tagit ett stort kliv närmare marknaden. Preparatet är i fas-III och blir det godkänt hägrar en mångmiljardmarknad. Börsveckan lämnar inget tydligt råd för bioteknikbolag som ännu inte tjänar pengar, men ger potentialen 8 poäng och risken 7 poäng.

Biogasaktören Biokraft ser stora tillväxtmöjligheter i Nordeuropa. Står sig koncernmålen för 2024 så ser aktien intressant ut. Tidningen bedömer att med en hög skuldsättning är det ingen brådska att köpa aktien och ger rådet avvakta.

Clas Ohlson överraskade med en kalasrapport i veckan som gick med såväl starkt resultat som tillväxt. Frågan är dock om det blir mycket bättre med en redan stark position på mogna marknader, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

Teknikbolaget Kebni fick nyligen en stor order från försvarsjätten Saab. Insiders köper och aktien har haft en fin resa i år. Tidningen bedömer att investerare redan prisat in en hel del av den framtida potentialen och ger rådet avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Biokraft International

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt