Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Sandvik, TF Bank, Volvo och Arjo

Börsveckan ger köpråd för Sandvik, TF Bank, Volvo och Arjo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar neutrala råd för Alleima, Skolon, Mag Interactive och Stille.

Verkstadsbolaget Sandvik har presterat väl såväl operativt som på börsen. Bokslutet var solitt. Börsveckan bedömer att aktien inte är särskilt högt värderat och behåller sitt köpråd.

Specialstålbolaget Alleimas bokslut fick ett varmt välkomnande och aktien steg rejält. Aktien har stigit med 40 procent sedan Börsveckans köpråd i höstas. Tidningen väljer nu att ta hem en fin vinst och sänker sitt råd till avvakta.

Nischbanken TF Banks bokslut gav blandade signaler. Håller sig kreditförlusterna kring 3,5 procent är aktien köpvärd efter kursfallet, bedömer Börsveckan.

Digitala utbildningsbolaget Skolons höga tillväxt imponerar, men värderingen är skyhög. Tidningen väljer därför att avvakta med aktien.

Mobilspelsutvecklaren Mag Interactives senaste rapport väcker flera frågetecken. "Mag är ett intressant men svårbedömt bolag och vi förhåller oss avvaktande", skriver Börsveckan i sin slutsats.

Lastbils- och busstillverkaren Volvo bjuder på utdelningsfest. Tidningen anser att bolaget förtjänar en högre värdering, de svagare konjunkturutsikterna till trots och upprepar sitt köpråd.

Medicinteknikbolaget Stille har fin tillväxt och lönsamheten stiger. Det enda negativa är trögheten i Nordamerika. Bolaget har även ett förestående vd-byte. Börsveckan väljer att avvakta.

Medicinteknikbolaget Arjos bokslut imponerande inte och aktien har gått svagt. Tidningen bedömer dock att det värsta kan ha passerat och att det nu är köpläge i aktien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alleima

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.