Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Söder Sportfiske, Kabe och Bokusgruppen, säljråd för Raysearch

Börsveckan rekommenderar köp av Söder Sportfiske, Kabe och Bokusgruppen i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Balder, Studentbostäder, Nibe och Vimian samt lämnar säljråd för Raysearch.

Söder Sportfiske har fallit tillbaka till introduktionskursen från september 2021. Två halvsvaga rapporter i ett turbulent börsläge är orsaken. Det öppnar upp ett bra köpläge för de som inte fick chansen vid noteringen, skriver Börsveckan.

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe hade ett starkt 2021 med stöd av hemestertrenden. "Kabe är ingen tillväxtraket men ett välskött och lågt värderat bolag med fin direktavkastning. Så för en värdeinvesterare framstår aktien som ett bra köp", skriver tidningen.

Balder är största fastighetsbolaget på Stockholmsbörsen med en gedigen historik under grundaren Erik Selins ledning. Värderingen är inte avskräckande och aktien är ett bra långsiktigt val, anser Börsveckan som stannar vid rådet avvakta.

Studentbostäder handlas till en substansrabatt trots låg vakansrisk. Bolaget har en hel del pågående projekt och drivs med relativt hög belåningsgrad. Värderingen är rimlig, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Värmeteknikbolaget Nibe har gynnsamma utsikter. Aktien har fallit rejält, men värderingen är fortfarande hög, bedömer tidningen som stannar vid rådet avvakta.

Medicinteknikbolaget Raysearch har svårt att lyfta lönsamheten samtidigt som tillväxten gått i stå. Nu lyfter orderingången och kanske bli innevarande år en vändpunkt. Värderingen är dock fortsatt skyhög, anser Börsveckan och ger säljråd.

Veterinärbolaget Vimians aktie har halverats sedan tidningens säljråd men värderingen är fortfarande hög. "Vi slopar säljrådet sedan halveringen av kursen och intar en neutral hållning till Vimian", skriver Börsveckan.

Bokhandeln Bokusgruppen är inget tillväxtcase, men bolaget har stabila marknadsandelar och fina kassaflöden. Aktien är fortsatt billig, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd från förra sommaren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt