Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Wise och Mildef

Börsveckan rekommenderar köp av Wise och Mildef i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Pion, norska Komplett, Fasadgruppen, Norva24 och Careium.

Bemanningsbolaget Wise har fått upp farten. "Med en hög direktavkastning och stabil balansräkning samtidigt som den operativa utvecklingen är god för närvarande väljer vi att köpstämpla Wise", skriver Börsveckan.

Det har hänt mycket i bemanningsbolaget Pion, som bytt namn från Poolia. Aktien kan bli intressant så småningom, bedömer tidningen som i dagsläget ger rådet avvakta.

Industrileverantören Mildef lockar med fin tillväxt inom säkerhets- och försvarssektorn. "Allt sammantaget anser vi att aktien lockar till köp trots en högre värdering än vi tenderar att gilla", skriver Börsveckan.

Norska elektronikkedjan Komplett förvärvade svenska Netonnet i fjol och vill skapa skalfördelar. Lönsamheten är dock skral och konsumentutsikterna är bleka i dagsläget, bedömer tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Fasadgruppen vill konsolidera en fragmenterad marknad. "Vi anser att bolaget är klart intressant men med en relativt kort historik vågar vi inte trycka på köpknappen ännu", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Slamsugningsbolaget Norva24:s värdering framstår som alltför dyr i dagsläget, trots fina kvaliteter i rörelsen. Det är också stormigt med flera personbyten i ledningen. Tidningen väljer att avvakta.

Välfärdsteknikbolaget Careium vände till vinst i fjärde kvartalet i fjol, vilket har fått aktien att rusa. Börsveckan vill syna ytterligare ett par delårsrapporten och väljer att avvakta i dagsläget.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Careium

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt