Nyhet

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Saab, Alimak och Europris

Börsveckan rekommenderar köp av Saab, Alimak och Europris i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Doro, New Wave, Serneke och Adtraction.

Det nya säkerhetspolitiska läget i Europa innebär att försvarsbudgetar kommer öka. Försvarsbolaget Saab har mycket att bidra med och aktien värderas försiktigt. "Vi upprepar vårt köpråd som sattes för ganska exakt ett år sedan", skriver Börsveckan.

Hissbolaget Alimak kämpar med att omstrukturera sin verksamhet för att fokusera på lönsamma segment. Tidningen tror att det kommer lyckas och aktiens värdering lockar. Rådet blir därför köp.

Doro har knoppat av larmcentralverksamheten Careium och verksamheten handlar enbart om seniortelefoner. Värderingen är låg, men Börsveckan bedömer att utsikterna är osäkra och rådet blir därför avvakta.

Den norska lågpriskedjan Europris är ett välskött bolag till en billig prislapp med en aktieägarvänlig ledning, anser tidningen som upprepar sitt köpråd från i höstas.

New Wave presenterade nyligen ett rekordstarkt bokslut för 2021. Börsveckan gav köpråd förra sommaren, men nu är läget att annat och det nya rådet blir att avvakta med aktien.

Byggbolaget Serneke har stärkt sin balansräkning och har en ny koncernledning. Bolaget bör dock handlas till rabatt mot sektorn på grund av slagigare intjäningsförmåga, större operativa risker och svag historik, anser tidningen som väljer att avvakta.

Adtraction, som driver en plattform inom digital marknadsföring, har en rimlig värdering, bedömer Börsveckan som därför ger rådet avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt