Börsveckan rekommenderar köp av Saab, Alimak och Europris
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan rekommenderar köp av Saab, Alimak och Europris

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Saab, Alimak och Europris i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Doro, New Wave, Serneke och Adtraction.

Det nya säkerhetspolitiska läget i Europa innebär att försvarsbudgetar kommer öka. Försvarsbolaget Saab har mycket att bidra med och aktien värderas försiktigt. "Vi upprepar vårt köpråd som sattes för ganska exakt ett år sedan", skriver Börsveckan.

Hissbolaget Alimak kämpar med att omstrukturera sin verksamhet för att fokusera på lönsamma segment. Tidningen tror att det kommer lyckas och aktiens värdering lockar. Rådet blir därför köp.

Doro har knoppat av larmcentralverksamheten Careium och verksamheten handlar enbart om seniortelefoner. Värderingen är låg, men Börsveckan bedömer att utsikterna är osäkra och rådet blir därför avvakta.

Den norska lågpriskedjan Europris är ett välskött bolag till en billig prislapp med en aktieägarvänlig ledning, anser tidningen som upprepar sitt köpråd från i höstas.

New Wave presenterade nyligen ett rekordstarkt bokslut för 2021. Börsveckan gav köpråd förra sommaren, men nu är läget att annat och det nya rådet blir att avvakta med aktien.

Byggbolaget Serneke har stärkt sin balansräkning och har en ny koncernledning. Bolaget bör dock handlas till rabatt mot sektorn på grund av slagigare intjäningsförmåga, större operativa risker och svag historik, anser tidningen som väljer att avvakta.

Adtraction, som driver en plattform inom digital marknadsföring, har en rimlig värdering, bedömer Börsveckan som därför ger rådet avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Adtraction

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt