Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cecilia de Leeuw har utsetts till ny vd för C-RAD med tillträde i december

Styrelsen för medicinteknikbolaget C-Rad har utsett Cecilia de Leeuw till ny vd för bolaget från 21 december 2022. Hon efterträder Tim Thurn som lämnar rollen efter nästan tio år som vd.

"Under Tims ledarskap kommersialiserades C-RAD framgångsrikt från ett tekniskt utvecklingsbolag till en global ledande aktör inom effektiv och säker avancerad cancervård. Med Cecilias omfattande internationella erfarenhet är C-RAD redo för nästa tillväxtfas med mycket konkurrenskraftiga lösningar", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Cecilia de Leeuw är 54 år och har en gedigen internationell erfarenhet från ledarskap, kommersialisering och att driva organisationsutveckling. Hon har en Master i industriell ekonomi från Linköpings universitet och startade sin karriär på Ericsson 1995. Cecilia hade ett flertal ledande roller internationellt och i Sverige från 1995-2017. Hon kommer närmast från Tietoevry Transform som vice vd och affärsansvarig för telekom och konsument. I tillägg är hon sedan 2019 styrelseledamot i Kambi, och sedan 2022 i Net Insight.

Styrelsen har kommit överens med Tim att han kvarstår som vd fram till den 21 december 2022. Tim erhåller därefter ett avgångsvederlag motsvarande 9 månadslöner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt