Nyhet

Fastighetssektorn

Fastighetssektorn kan falla ytterligare 30 procent, bedömer analytiker

Trots de senaste månadernas kursras är nedgången i fastighetsbolagen långt ifrån över, säger Handelsbankens analytiker Johan Edberg till Dagens Industri. Han spår att sektorn kan rasa ytterligare 30 procent om marknaden prisar in de högre finansieringskostnaderna.

På kort och medellång sikt tror Johan Edberg att det är svårt att hitta attraktiva investeringar i fastighetssektorn, och Handelsbanken har inte en enda köprekommendation på tre månaders horisont bland de aktier som banken bevakar.

Det finns ändå bolag som har potential att överprestera mot börsen på lite längre sikt. Analytikern lyfter framför allt fram bolag som är inriktade på lager och logistik som ser ut att ha relativt goda förutsättningar sett till efterfrågan. Edberg nämner specifikt Sagax, Catena och Stendörren som tre aktier i det segmentet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt