Flera höjda riktkurser för Platzer efter rapporten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera höjda riktkurser för Platzer efter rapporten

Flera

Flera analytiker har under morgonen höjt sina riktkurser för fastighetsbolaget Platzers aktie. På börsen lyfter aktien 1,1 procent till kursen 83,3 kronor.

Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs till 110 kronor (100) och upprepar rekommendationen köp. Handelsbanken har höjt sin riktkurs till 120 kronor och upprepar rekommendationerna köp och outperform.

Vidare höjer Pareto sin riktkurs till 96 kronor (83) och upprepar rekommendationen köp. Storbanken SEB har höjt sin riktkurs till 85 kronor (80) och upprepat rekommendationen köp.

"Kvaliteten på fastigheterna, bolaget och den operationella samt finansiella utvecklingen under det fjärde kvartalet gör att vi inte ser något skäl till den stora värderingsrabatten jämfört med Platzers rapporterade substansvärde", skriver Handelsbanken i en analys.

"Vi prognostiserar nu en vinsttillväxt på 6 respektive 16 procent under 2024-25 som en följd av hyresindexering, offentliggjorda förvärv under det fjärde kvartalet, projektfärdigställande under 2024 och frånvaron av räntehöjningar."

Kepler skriver i en analys att man höjt sina förväntningar på förvaltningsresultatet med 11-13 procent för perioden 2024-2025. "Sammantaget blev det ett starkare FFO än väntat i q4, men ändå stärkt av positiva engångsposter, ett substansvärde strax under förväntningarna och en utdelning per aktie i linje med våra prognoser. Uthyrningsgraden var stabil jämfört med föregående kvartal på 92 procent och nettouthyrningen var återigen positiv i q4, vilket visar på en stabil efterfrågan", skriver Kepler.
I sin analys lyfter Pareto fram Platzer som en favorit i sektorn.

"Q4 var ännu en solid rapport från Platzer, som fortsätter att redovisa positiva nettouthyrningssiffror som bör mildra investerarnas oro för ökande vakanser efter stigande vakanser på Göteborgs kontorsmarknad (som nu verkar ha minskat). Med stöd i värderingen mot jämförbara bolag, en solid operativ utveckling och minskad finansiell risk förblir Platzer vårt förstahandsval för exponering mot kontor i Sverige."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Platzer Fastigheter

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Platzer Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt