Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Husqvarnas

Husqvarnas aktie faller ytterligare - Pareto och Nordea drar ned rekommendationer

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna har i dag fått flera analysuppdateringar efter fredagens vinstvarning där bolaget pekade på komponentbrist och längre ledtider. Aktien, som föll 3,5 procent på fredagen, fortsätter i dag ned med runt 3 procent till 93,7 kronor.

Både Nordea och Pareto drar ned sina rekommendationer på aktien till behåll, från tidigare köp. Pareto sänker sin riktkurs till 100 kronor från 160 kronor.

Pareto befarar att problemen med försörjningskedjan kan bestå under andra kvartalet och fortsatt press på produktion och kostnader kan göra 2022 till ett förlorat år med lägre marginaler och utebliven organisk tillväxt.

"Om man försöker se det positiva i vinstvarningen är det att den inte relaterar till svagare efterfrågan, utan till problem i den globala leveranskedjan som resulterar i brist på vissa komponenter och längre ledtider. Det negativa är att första kvartalet är stort. Tillsammans med Q2 utgör det i vanliga fall 90-95 procent av helårets rörelseresultat", skriver Handelsbanken i en kommentar. Handelsbanken har köp på kort sikt och outperform på lång sikt med riktkurs 150 kronor (170).

Kepler Cheuvreux upprepar köp med riktkurs 140 kronor. De konstaterar att aktien i år har fallit 30 procent och menar att många av problemen redan återspeglas i värderingen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Husqvarna

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Husqvarna

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt