Nyhet

Lukas Lundin har cancertumör i hjärnan - lämnar alla styrelseuppdrag under våren - Di

Lukas Lundin avslöjar i en större intervju med Dagens industri att han för två år sedan fick reda på att han har glioblastom - cancertumör i hjärnan. Som en följd av detta har Lukas Lundin beslutat att i vår lämna alla styrelseposter i Lundinbolagen, inklusive ordförandeskapet i Lundin Mining, Lundin Gold och Lucara Diamond.

”Den här sjukdomen är ju dödlig och besluten måste fattas oavsett vad som händer. Det är lika bra att förbereda sig och göra det organiserat så att det blir en ordnad övergång. Om aktieägarna tycker att det är bra skulle jag vilja att mina söner ersätter mig”, säger han till Di.

I intervjun nämner Lukas Lundin också möjligheten till dödshjälp, vilket är lagligt i Schweiz där han befinner sig, om man är blir för sjuk och mår dåligt av cellgifter. Samtidigt fortsätter han att jobba på trots sjukdomen. Hans arbetsbörda har inte minskat.

”Nej, inte alls. Att göra affärer är det jag tycker är roligt och man måste hålla igång annars är det enkelt att falla ihop och börja tycka synd om sig själv”, säger Lukas Lundin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt