Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordiska

Nordiska skogsbolag vinnare på Europas energikris enligt Danske Bank, höjer till köp - BN

Danske Bank ser de nordiska massa- och papperstillverkarna bli vinnare på Europas energikris, och väljer därför att höja rekommendationen för flera av bolagen. Det rapporterar Bloomberg News.

Enligt banken ligger de nordiska skogsbolagens fördel i att de är självförsörjande kring energin.
Därutöver noteras det att fibermarknaden håller på att stramas åt, vilket talar för en överprestation under kommande kvartal.

Danske Bank spår att sektorn kommer att leverera rörelsemarginaler över det historiska intervallet.

I analysen höjs fem bolag från behåll till köp. Dessa är Holmen (höjd riktkurs till 520 kronor), SCA (höjd riktkurs till 185 kronor), Stora Enso (höjd riktkurs till 17 euro), UPM-Kymmene (höjd riktkurs till 42 euro) och Metsä Board (höjd riktkurs till 10 euro).

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt