Ratos lägger bud på Semcon för 157 kronor aktien - utmanar Etteplan (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Ratos lägger bud på Semcon för 157 kronor aktien - utmanar Etteplan (uppdatering)

(Uppdateringen gäller tillägg av de 5 sista styckena)

Bolagsgruppen Ratos har lagt ett rekommenderat kontanterbjudande om 157 kronor per aktie på Semcon. Det motsvarar ett totalbelopp på cirka 2,77 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom sitt bud utmanar Ratos Etteplan som tidigare lagt ett bud på Semcon värt 149 kronor per aktie. Enligt Ratos innebär deras bud en premie gentemot Etteplans bud på 5,4 procent samt 6,2 procent jämfört med Semcons stängningskurs den 23 september.

Enligt Ratos vd Jonas Wiström är det eventuella förvärvet av Semcon en långsiktig investering som är ett steg i att göra Ratos mer homogen.

"Vi har följt Semcon under en längre tid och är imponerade över medarbetarnas kompetens och bolagets utveckling de senaste åren. Semcon har genomgått betydande strukturella förändringar och är idag ett mer lönsamt och diversifierat företag. Vi tilltalas av Semcons erbjudande och starka varumärke", säger Wiström.

Vidare uppger Ratos att man inte ska göra några nedskärningar i Semcons personal eller organisatoriska förändringar. Semcon väntas även behålla sitt företagsnamn och förbli ett fristående bolag med huvudkontor i Göteborg.

I ett uttalande skriver Semcons styrelse att man rekommenderar sina aktieägare att acceptera budet från Ratos. Tidigare har styrelsen rekommenderat att ägarna accepterar Etteplans bud, en rekommendation som nu alltså dras tillbaka.

Acceptperioden för Erbjudandet förväntas inledas omkring den 27 september och avslutas omkring den 27 oktober.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Etteplan

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt