Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rejlers

Rejlers och Tietoevry är Handelsbankens favoriter i konsultsektorn

Det har varit ett tufft år 2022 för många nordiska konsultaktier, vilka pressats av oro för en kommande recession. Marknaden står vid en vändpunkt vad gäller efterfrågan, som även om den är generellt sett stark faller betydligt inom bostadssektorn och andra segment där konsumenterna är slutkunder. Det skriver Handelsbanken i en färsk sektoranalys.

"Utöver värderingsstöd, letar vi efter bolag med en hög andel återkommande intäkter, pågående positiva strukturåtgärder och/eller bolag som är små och flexibla nog för att kunna hantera en snabb förändring av efterfrågan. Inför 2023 är Tietoevry och Rejlers våra sektorfavoriter, medan vi har en mer negativ syn på Sweco", skriver Handelsbanken.

Handelsbanken sänker sin långsiktiga rekommendation för Sweco till underperform, från tidigare market perform. Rekommendationen på tre månaders sikt höjs dock till behåll, från sälj.

Banken sänker sin kortsiktiga rekommendation för Knowit till behåll, från köp, men upprepar sin långsiktiga rekommendation outperform.

Vidare upprepar Handelsbanken sin kortsiktiga köprekommendation och sin långsiktiga rekommendation outperform för Rejlers. Banken framhåller att värderingen av Rejlers är en av de lägsta i sektorn

Handelsbanken välkomnar Tietoevrys planerade uppdelning av koncernen. Banken upprepar sin
kortsiktiga köprekommendation och sin långsiktiga rekommendation outperform.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien KnowIT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt