Secits har fullt fokus på försäljning och nå svarta siffror - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Secits har fullt fokus på försäljning och nå svarta siffror - vd

Secits reser just nu 34 miljoner kronor i en nyemission. Kapitalet kommer att användas för att stärka balansräkningen och lyfta försäljningen. Den nya vd:n Paul Trygger har fullt fokus på försäljning och visa svarta siffror.

First North-noterade Secits plockar in cirka 34 miljoner kronor genom en fullt säkerställd nyemission. Kapitalet kommer att användas för att stärka balansräkningen, men även till att fortsätta expandera. Företaget har även en ny vd i Paul Trygger.

"Jag har arbetat hela livet med försäljning och byggt försäljningsorganisationer. Det är försäljning som vi fokuserar på, konsolidera våra förvärv och på att visa svarta siffror så fort som möjligt", säger Paul Trygger.

"Vi har ett starkt erbjudande, en växande marknad och en mycket stark organisation. Nu ska vi fortsätta och växa, med lönsamhet", fortsätter han.

Secits har varit noterat sedan 2017, men det är först på senare tid som företaget slagit till med större förvärv. Säkra Larm förvärvades 2021 och i år förvärvades Westra Security. Förvärven har gjort att företaget är en av de större aktörerna på den svenska larm- och säkerhetsmarknaden. Samtidigt har skulderna växt och det är också därför som kassan nu fylls på.

Förvärven både utökar och kompletterar existerande erbjudanden från Secits. Idag står företaget på tre ben B2C, B2B och Larmcentral. Trygger ser inte framför sig att bolaget breddar sig ytterligare genom förvärv i närtid.

"Nej, vi har våra bolag att konsolidera och ett arbete med att skapa en kultur i organisationen. Det är ett arbete som kommer att fortsätta under nästa år. Vi har jättestora tillväxtmöjligheter genom våra tre erbjudanden", säger han och fortsätter.

"Det finns såklart mer företag att förvärva, men vårt fokus är växa med våra existerande erbjudanden organiskt. Vi kan sälja mer till existerande kunder och vi kan även plocka marknadsandelar. Det finns inga planer på att bli en fullständig konkurrent till exempelvis Securitas och G4S med egna väktare. Det finns tillräckligt med affärer inom vårt område", säger Trygger.

Secits-chefen uppger också att lönsamhet är en prioriterad fråga. I det tredje kvartalet var omsättningen 25,2 miljoner kronor (28,9) och ebitda-resultatet -2,8 miljoner (-2,2). Under årets nio första månader är intäkterna upp med 116 procent, understött av förvärv.

"Vi kommer att skapa lönsamhet genom att realisera synergier och sälja mer, dels till nya men även till existerande kunder", uppger Paul Trygger.

Av de olika benen ser Secits-chefen stora möjligheter inom B2B. Företaget har precis etablerat en ny organisation för försäljning inom området.

"Det är ett prioriterat område, som jag själv arbetat med. Jag kommer att arbeta nära det teamet. Vi ser väldigt stora möjligheter att växa inom företagsmarknaden då vi numera har ett helt erbjudande, vilket gör att vi sticker ut i konkurrensen", säger han.

Teckningskursen i emissionen är 0,80 kronor per aktie. Teckningsperioden är 12-27 december.

Mangold är rådgivare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SECITS Holding

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SECITS Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt