Nyhet

Skistar

Skistar och Renewcell lämnar Handelsbankens småbolagslista

Skidanläggningsbolaget Skistar och textilåtervinningsbolaget Renewcell lämnar Handelsbankens småbolagslista i samband med senaste uppdateringen. Inga nya bolag tillkommer vilket innebär att listan utgörs av den återstående kvartetten Bioagaia, Camurus, Embracer och Systemair.

Skistar får lämna efter att senaste rapporten överträffat och aktien gått mycket starkt, vilket gjort att även värderingen gått upp. Dessutom brukar aktien gå bättre under andra halvåret, påpekar Handelsbanken.

Renewcell dumpas efter att ha pressats av oro kring finansiering för utbyggnaden av sin anläggning. Bolaget genomförde nyligen en mindre riktad emission och tog in 324 miljoner kronor.

“Fortsatt finansiering kommer dock att behövas på sikt, vilket kan ta fokus från verksamheten, och vi är något osäkra på utsikterna i det medellånga perspektivet. Aktien får därmed lämna listan”, skriver Handelsbanken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt