Nyhet

Stora Ensos nomineringsråd föreslår nyval av Kari Jordan som styrelseledamot

Skogsindustribolaget Stora Ensos aktieägares nomineringsråd föreslår inför årsstämman som hålls den 15 mars nyval av Kari Jordan som styrelseledamot i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kari Jordan har varit vd för Metsä Group och Metsäliitto Cooperative samt haft flera olika styrelseuppdrag och ledande befattningar i Nordea, Merita Bank och Okobank. Han är styrelseordförande i Outokumpu och vice ordförande i Nordea.

Vidare föreslås omval av styrelseledamöterna Håkan Buskhe, Elisabeth Fleuriot, Hock Goh, Helena Hedblom, Christiane Kuehne, Antti Mäkinen, Richard Nilsson och Hans Sohlström. Mikko Helander har meddelat att han inte är tillgänglig för omval till styrelsen.

Omval föreslås av Antti Mäkinen som styrelseordförande och omval av Håkan Buskhe till vice ordförande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stora Enso R

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stora Enso R

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt