Nordea Bank (FI) (NDA FI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Nordea Bank (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

NDA FI  

Nordea bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inriktade mot både privat- och företagskunder, inkluderat traditionell kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande. Utöver erbjuds även rådgivning och trygghetsförsäkring, samt valutahantering. Nordea innehar störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Nordea Bank (FI) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 41 843 MEUR, en omsättning på 8 521 MEUR och med ett resultat på 3 513 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Nordea Bank (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Nordea Bank (FI) (NDA FI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Nordea Bank (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern NDA FI. Aktien har ett P/E-tal på 11.9 och P/S-tal på 4.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Nordea Bank (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Nordea Bank (FI) senaste utdelning är 0.7 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 6.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Nordea Bank (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Nordea Bank (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Nordea Bank (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Nordea Bank (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Nordea Bank (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Nordea Bank (FI)

Nordea Bank (FI)

TickerNDA FI
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde41 843 MEUR
Omsättning8 521 MEUR
Vinst3 513 MEUR
P/E11.9
P/S4.5
Utdelning0.7 EUR
Direktavkastning6.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Nordea Bank (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Nordea Bank (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter