Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Varken Lundberg eller Investor bland säljarna i Husqvarna

Varken Investor eller Lundbergs har sålt aktier när tyska Bosch köpte i skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna. Investor är största ägare i Husqvarna med 16,8 procent av kapitalet medan Lundbergs sitter på 7,6 procent.

Till Finwire uppger Lundbergs vice vd Claes Boustedt att man inte sålt några aktier i Husqvarna.

"Vi är långsiktiga ägare i Husqvarna och ingen förändring mot tidigare har därvidlag skett", skriver Boustedt i ett mejl till Finwire.

Till Di uppgav Investors ir-chef Magnus Dalhammar tidigare att även dem är långsiktiga ägare i Husqvarna och inte sålt några aktier.

Bosch meddelade under morgonen att man köper cirka 12 procent i Husqvarna. Enligt Bosch själva har cirka 5 procent hittills köpts och bolaget har ett avtal om att förvärva resterande 7 procent. Det har inte avslöjats vem eller vilka som har ingått avtal om att sälja aktierna.

I ägarlistan finns ett flertal fonder bakom de båda investmentbolagen Investor och Lundbergs. Bland annat har Swedbank Robur 4,3 procent, Blackrock 2,8 procent medan Handelsbanken Fonder, Didner & Gerge samt Vanguard har 2,4 procent vardera. Även Andra och Fjärde AP-fonden är med på listan över de tio största ägarna.

Husqvarna har under fredagen handlats upp drygt 10 procent på nyheten om Bosch intåg i ägarlistan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Husqvarna

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.