Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Inleder nedåt inför späckad centralbanksvecka

Stockholmsbörsen har inlett nedåt på måndagen, i linje med ledande börser i Europa. Marknaden laddar nu upp inför kommande centralsbanksbesked från Riksbanken, Bank of England, Federal Reserve och Norges Bank. Londonbörsen håller i dag stängt på grund av begravningen av Elizabeth II.

Efter knappt 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,51 procent till 1 871,96. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,94 procent som lägst och -0,14 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,59 procent.

AktieKursförändringKommentar
Dala Energi14,5%Affärsvärlden ger köpråd
Inzile9,8%Justerar mål och villkor för riktad nyemission
Shamaran6,7%Sparebank 1 Markets höjer till köp (neutral)
Sintercast6,4%Sätter nya produktionsrekord i juli och augusti
Biogaia4,5%Dagens industri rekommenderar köp
Arise4,3%Börsveckan rekommenderar köp
Cary Group0,9%Nästa största ägaren AMF Fonder accepterar det höjda budet
Karnov−0,7%Börsveckan rekommenderar köp


http://media.finwire.com/media/FWM007AF82-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt