Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Inleder nedåt inför späckad centralbanksvecka

Stockholmsbörsen har inlett nedåt på måndagen, i linje med ledande börser i Europa. Marknaden laddar nu upp inför kommande centralsbanksbesked från Riksbanken, Bank of England, Federal Reserve och Norges Bank. Londonbörsen håller i dag stängt på grund av begravningen av Elizabeth II.

Efter knappt 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,51 procent till 1 871,96. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,94 procent som lägst och -0,14 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,59 procent.

AktieKursförändringKommentar
Dala Energi14,5%Affärsvärlden ger köpråd
Inzile9,8%Justerar mål och villkor för riktad nyemission
Shamaran6,7%Sparebank 1 Markets höjer till köp (neutral)
Sintercast6,4%Sätter nya produktionsrekord i juli och augusti
Biogaia4,5%Dagens industri rekommenderar köp
Arise4,3%Börsveckan rekommenderar köp
Cary Group0,9%Nästa största ägaren AMF Fonder accepterar det höjda budet
Karnov−0,7%Börsveckan rekommenderar köp


http://media.finwire.com/media/FWM007AF82-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arise Windpower

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.