Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wedbush

Wedbush pekar ut tre toppval bland amerikanska teknikbolag

Analytikern Dan Ives på Wedbush anser att tekniksektorn i USA presterade mycket bättre än befarat under andra kvartalet och pekar ut Microsoft, Apple och Palo Alto Networks som sina toppval i sektorn. Det skriver Seeking Alpha.

Det kommer dock att vara en kluven bransch framöver med företag som Snap och ServiceNow som möts av motvind jämfört med bolag som Apple, Microsoft och Palo Alto.

För Apples del beskrivs att 225 miljoner kunder inte uppgraderat sin iPhone på 3,5 år vilket skapar en stor uppdämd efterfrågan när iPhone 14 väntas lanseras i höst.

För Microsoft tror Ives att tillväxten för molnplattformen Azure kommer att bli fortsatt stark under kommande år.

Palo Alto förväntas se en "massiv medvind" när de fortsätter sitt skifte mot molnet och Ives tror att bolaget är "på rätt plats vid rätt tidpunkt" för att dra nytta av förändringen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt