Arctic Minerals (ARCT) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Arctic Minerals aktie

ARCT  

Arctic Minerals är verksamma inom gruvindustrin. Största delen av affärsverksamheten återfinns inom prospektering av guld- och kopparfyndighet inom norra Norge. Utöver bedriver bolaget mindre prospekteringsprojekt i Sverige. Arctic Minerals grundades ursprungligen 1999 under Alcaston Diamond Exploration och har tidigare gått under namnet Arctic Gold. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Arctic Minerals tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Guld & Silver. Bolaget har ett börsvärde på 65 MSEK, en omsättning på 2 MSEK och med ett resultat på -21 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Arctic Minerals

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Arctic Minerals (ARCT) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Arctic Minerals aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern ARCT. Aktien har ett P/E-tal på -3.1 och P/S-tal på 14.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Arctic Minerals utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Arctic Minerals Avanza – se aktiekurs idag

Se Arctic Minerals senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Arctic Minerals – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Arctic Minerals.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Arctic Minerals.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Arctic Minerals

Arctic Minerals

TickerARCT
ListaFirst North
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Guld & Silver
Börsvärde65 MSEK
Omsättning2 MSEK
Vinst-21 MSEK
P/E-3.1
P/S14.6

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Arctic Minerals

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Arctic Minerals? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter