Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Arctic Minerals
🔔  Skapa bevakning

Arctic Minerals aktie (ARCT) – Nyheter, aktiekurs, analys, riktkurs och mycket mer

Om bolaget

På den här sidan samlar vi en stor mängd information om bolaget/aktien Arctic Minerals, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, riktkurser, insynstransaktioner, blankningspositioner och mycket mer – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad händer med Arctic Minerals? Varför stiger/sjunker aktien? Vad säger analysrekommendationerna? Är aktien köpvärd eller inte? Hur handlar insiders?

Vi tipsar också om vår smidiga app för bolagsbevakning, var du kan läsa mer om bolaget, se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget Arctic Minerals!

Arctic Minerals – Vad gör bolaget Arctic Minerals?

Arctic Minerals är verksamma inom gruvindustrin. Största delen av affärsverksamheten återfinns inom prospektering av guld- och kopparfyndighet inom norra Norge. Utöver bedriver bolaget mindre prospekteringsprojekt i Sverige. Arctic Minerals grundades ursprungligen 1999 under Alcaston Diamond Exploration och har tidigare gått under namnet Arctic Gold. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Ska man investera i Arctic Minerals aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Arctic Minerals en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Arctic Minerals.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Följ och bevaka Arctic Minerals med vår app
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Enkel guide: Så här gör du om du vill köpa aktier i Arctic Minerals via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Arctic Minerals

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Arctic Minerals

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Arctic Minerals!

Handla aktier i Arctic Minerals
Sveriges nöjdaste kunder 12 år i rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Inspiration: Hitta och investera i liknande bolag som Arctic Minerals

Ett sätt att lära sig mer om bolaget och branschen kan vara genom att även studera och läsa på mer om liknande bolag som befinner sig i samma, eller närliggande, bransch. Kanske finner du andra konkurrerande bolag som du är mer intresserad av att köpa aktier i? Eller kanske tror du starkt på hela branschen som helhet och vill sprida dina risker över flera bolag som rider på samma underliggande trend? Oavsett vilket listar vi nedan eventuella bolag (främst nordiska) som tillhör branschen Gruv - Guld & Silver.

Endomines

Endomines är verksamma inom gruvindustrin. Bolaget arbetar med prospektering och vidare distribution av guldförnödenheter samt övriga ädelmetaller.

Läs mer om Endomines

Hecla Mining

Hecla Mining Company är ett gruvbolag. Företaget med inriktnig på framför allt silver men även andra ädelmetaller.

Läs mer om Hecla Mining

Lundin Gold

Lundin Gold är verksamma inom gruvindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering och vidare utvinning av ädelmetaller och mineraler.

Läs mer om Lundin Gold

Endomines

Endomines är verksamma inom gruvindustrin. Bolaget arbetar med prospektering och vidare distribution av guldförnödenheter samt övriga ädelmetaller.

Läs mer om Endomines

Newmont Mining

Newmont Mining är verksamma inom gruvsektorn. Bolaget fokuserar på prospektering och vidare produktion av diverse råvaror och mineraler.

Läs mer om Newmont Mining

Fler frågor och svar om att investera i Arctic Minerals aktie

Som vi ovan har varit noga med att poängtera är det viktigt att du läser på och lär dig mer om bolaget Arctic Minerals innan du eventuellt gör en investering i aktien.

Går Arctic Minerals aktie att handla på börsen?

Ja, Arctic Minerals är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Arctic Minerals.

Var kan jag investera i Arctic Minerals aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Arctic Minerals. Hos dessa nätmäklare kan du även se Arctic Minerals aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* eller eToro* – båda två välkända och världsledande inom just trading!

*68-74 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Arctic Minerals?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Arctic Minerals på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Har Arctic Minerals utdelning (och direktavkastning)?

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett procentuellt mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Arctic Minerals utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Visa hela beskrivningen ▼
Om aktien
TickerARCT
ListaFirst North
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Guld & Silver
Börsvärde92 MSEK
Omsättning0 MSEK
Vinst-16 MSEK
P/E-5.6
P/S773.4

Arctic Minerals aktiekurs - Analysera och köp aktien

Nedan listar vi tjänster som Börskollen gillar och som du kan använda för att handla eller analysera Arctic Minerals. Vi använder själva Avanza för långsiktig aktiehandel samt TradingView och Börsdata för analys. Om du vill köpa och sälja mer frekvent tipsar vi istället om de världsledande tradingplattformarna IG eller eToro.

Köp Arctic Minerals

Analysera Arctic Minerals

Handla Arctic Minerals

68-74 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.