Micro Systemation aktie | MSAB B | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Micro Systemation aktie • MSAB B • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnMicro Systemation
StatusNoterad
TickerMSAB B
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschElektronisk Utrustning
UtdelningJa
Första handelsdag01 Jan 1998
Nästa rapport29 Oct
Antal ägare Avanza2,704 st
Antal ägare Nordnet671 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Micro Systemation är ett företag inom tekniksektorn. Det specialiserar sig på att skapa, tillverka och marknadsföra utrustning till brottsbekämpande organ. De system som företaget utvecklar används för att säkra bevis från beslagtagna mobiltelefoner, handdatorer och GPS-enheter. Företaget säljer sina produkter både direkt och genom partners, och deras kundbas är spridd över hela världen. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.
Dölj beskrivning ▲Blankning
Blankat nu0.19%
1 vecka sedan -
1 månad sedan -
6 månader sedan -
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Micro Systemation

Analysera Micro Systemation

Handla Micro Systemation

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Micro Systemation

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i Micro Systemation

Blankat nu0.19%
1 vecka sedan -
1 månad sedan -
6 månader sedan -
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Micro Systemation

Neonode är ett internationellt teknikföretag som specialiserar sig på optiska sensorsystem.

Anoto Group erbjuder teknik för digitalt skrivande som gör det möjligt att konvertera handskriven text till digitala format.

Pricer specialiserar sig på digitala lösningar för butiker.

Shape Robotics verkar inom tekniksektorn och har skapat en flexibel robotplattform som främst används i utbildning för att lära ut programmering och främja innovation.

Heliospectra designar och tillverkar avancerade belysningssystem speciellt anpassade för växthusbranschen.

Inission är ett företag som specialiserar sig på kompletta lösningar för tillverkning och logistik inom avancerad industrielektronik.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Micro Systemation

Ska man investera i Micro Systemation aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Micro Systemation en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Micro Systemation.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Micro Systemation utdelning och direktavkastning?

Ja, Micro Systemation har utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Micro Systemation rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-10-29.

Det är altså 98 dagar kvar till nästa rapport i Micro Systemation.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Micro Systemation senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Micro Systemation: PRM MSAB Q1 SV - Delårsrapport Q1, januari-mars 2024

Nuvarande blankning i Micro Systemation

Just nu är 0.19 procent av kapitalet blankat i Micro Systemation jämfört med förra veckan då det var 0 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Micro Systemation senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Micro Systemation i sitt senaste utlåtande: Danske Bank höjer riktkursen för Micro Systemation till 84 kronor (76), upprepar köp - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Micro Systemation

Många som är intresserade av Micro Systemation titar ofta på andra bolag i samma branch, Elektronisk Utrustning. Några av de mest populära bolagen är Neonode från USA, Anoto från Sverige och Pricer från Sverige

Micro Systemation forum

Var kan jag diskutera Micro Systemation och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Micro Systemation: Micro Systemation forum.

När du har hittat ett aktieforum för Micro Systemation som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Micro Systemation via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Micro Systemation

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Micro Systemation

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Micro Systemation!

STÄNG X
Handla aktier i Micro Systemation
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Micro Systemation aktie att handla på börsen?

Ja, Micro Systemation är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Micro Systemation.

Vad har hänt med Micro Systemation aktien?

Här är den senaste nyheten där Micro Systemation nämns: Micro Systemations styrelseledamot Helena Holmgren köper aktier för drygt 0,2 miljoner kronor.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Micro Systemation aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Micro Systemation aktien - är den övervärderad?

Micro Systemation kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Micro Systemation aktien - är den undervärderad?

Micro Systemation kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Micro Systemation aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Micro Systemation. Hos dessa nätmäklare kan du även se Micro Systemation aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Micro Systemation?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Micro Systemation på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.