Elisa (FI) (ELISA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Elisa (FI) aktie

ELISA  

Elisa är verksamma inom telekombranschen. Bolaget erbjuder tjänster inom kommunikation med störst inriktning mot lösningar som berör fast telefoni, mobil- och internettjänster. Kunderna återfinns bland privatpersoner, företagskunder samt bland offentliga organisationer. Störst verksamhet återfinns på den finska - och baltiska marknaden. Utöver huvudverksamheten erbjuder även bolaget diverse digitaliseringstjänster, främst till sina större företagskunder.

Elisa (FI) tillhör sektorn Telekommunikation och branschen Bredband & Telefoni. Bolaget har ett börsvärde på 7 647 MEUR, en omsättning på 1 878 MEUR och med ett resultat på 332 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Elisa (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Elisa (FI) (ELISA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Elisa (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern ELISA. Aktien har ett P/E-tal på 23 och P/S-tal på 4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Elisa (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Elisa (FI) senaste utdelning är 2 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Elisa (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Elisa (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Elisa (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Elisa (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Elisa (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Elisa (FI)

Elisa (FI)

TickerELISA
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorTelekommunikation
BranschBredband & Telefoni
Börsvärde7 647 MEUR
Omsättning1 878 MEUR
Vinst332 MEUR
P/E23
P/S4
Utdelning2 EUR
Direktavkastning4.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Elisa (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Elisa (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter