Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Apple och Hanza Holding toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Apple, Hanza Holding och Sinch i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN
Grundaren och ordföranden i analyshuset Yardeni Research, Ed Yardeni, spår att botten för S&P 500-index är nådd och att det värsta av björnmarknaden har passerat för den här gången. Det rapporterar Bloomberg News.  Uttalandet..

Apples vd nöjd med tillväxten
Iphonetillverkaren Apple redovisar ett bättre resultat än förväntat för det andra kvartalet. Mobilförsäljningen står stark trots inflationsoro...

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

2. Hanza Holding

HANZA Holding är ett tillverkningsbolag. Bolaget levererar kompletta tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Utöver levereras eftermarknadsservice i form av service och teknisk support. I dagsläget har bolaget störst verksamhet i Norden, Baltikum och Asien..

Nyheter om Hanza Holding som dominerat i flödet denna vecka

Affärsvärldens toppval bland kontraktstillverkare: Hanza, Note och Kitron
I en färsk analys pekar Affärsvärlden pekar ut Hanza, Note och Kitron som tre favoriter bland nordiska kontraktstillverkare. Affärstidningen lyfter fram att marknaden för kontraktstillverkning spås växa med omkring 10 procent..

Alla Affärsvärldens analyser vecka 30
Analyser av Volvo, Rebelle, Hanza, Garo, Kontraktstillverkare, Traton, Nimbus, MedCap samt Afv-portföljen, BuyHold-portföljen, Investeraren och Råduppföljning   ...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hanza Holding nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Sinch

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag..

Nyheter om Sinch som dominerat i flödet denna vecka

Kursslaktade aktier köps till rea-pris
Hårt straffade aktier på börsen får spararna att klippa till – de kursslaktade aktierna köps till rea-pris, enligt ny statistik. Det är nätmäklaren Nordnet som konstaterar att både fastighetsbolaget SBB och tillväxtbolaget..

Privatsparare fortsätter handla – SBB populär
De svenska småspararna fortsatte nettoköpa aktier i juli, där SBB, Sinch och Saab var de mest köpta aktierna. Samtidigt toppade budaktuella Swedish Match säljlistan...

Här hittar du mer nyheter och videos där Sinch nämns.

4. Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå..

Nyheter om Amazon som dominerat i flödet denna vecka

Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN
Grundaren och ordföranden i analyshuset Yardeni Research, Ed Yardeni, spår att botten för S&P 500-index är nådd och att det värsta av björnmarknaden har passerat för den här gången. Det rapporterar Bloomberg News.  Uttalandet..

Amazon slog förväntningarna
Den amerikanska e-handelsjätten Amazon redovisade en bättre delårsrapport än väntat efter börsens stängning på torsdagen. Men bolaget lyckades inte uppvisa någon vinst för kvartalet...

Här hittar du mer nyheter och videos där Amazon nämns.

5. Hexagon

Hexagon är en global leverantör av tekniska lösningar. Idag är bolaget specialiserade inom utveckling av informationsteknologi som vidare används inom geospatiala och industriella applikationer. Bolagets lösningar integrerar huvudsakligen sensorer, mjukvara, industrikunskap och kunders..

Nyheter om Hexagon som dominerat i flödet denna vecka

Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 30
Under veckan rapporterar bland annat Cavotec, Hanza, Hexagon, Kambi, K-Fast, Millicom, Polygiene, Securitas, Swedencare, AstraZeneca och MedCap...

Pigg start på onsdagsbörsen
Stockholmbörsen stiger knappt en procent under onsdagen. På rapportfronten har bolag som Hexagon och Kambi rapporterat för det andra kvartalet...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hexagon nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt