Aktierna det snackas mest om just nu – Apple och Hanza Holding toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Apple och Hanza Holding toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Apple, Hanza Holding och Sinch i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN
Grundaren och ordföranden i analyshuset Yardeni Research, Ed Yardeni, spår att botten för S&P 500-index är nådd och att det värsta av björnmarknaden har passerat för den här gången. Det rapporterar Bloomberg News.  Uttalandet..

Apples vd nöjd med tillväxten
Iphonetillverkaren Apple redovisar ett bättre resultat än förväntat för det andra kvartalet. Mobilförsäljningen står stark trots inflationsoro...

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

2. Hanza Holding

HANZA Holding är ett tillverkningsbolag. Bolaget levererar kompletta tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Utöver levereras eftermarknadsservice i form av service och teknisk support. I dagsläget har bolaget störst verksamhet i Norden, Baltikum och Asien..

Nyheter om Hanza Holding som dominerat i flödet denna vecka

Affärsvärldens toppval bland kontraktstillverkare: Hanza, Note och Kitron
I en färsk analys pekar Affärsvärlden pekar ut Hanza, Note och Kitron som tre favoriter bland nordiska kontraktstillverkare. Affärstidningen lyfter fram att marknaden för kontraktstillverkning spås växa med omkring 10 procent..

Alla Affärsvärldens analyser vecka 30
Analyser av Volvo, Rebelle, Hanza, Garo, Kontraktstillverkare, Traton, Nimbus, MedCap samt Afv-portföljen, BuyHold-portföljen, Investeraren och Råduppföljning   ...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hanza Holding nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Sinch

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag..

Nyheter om Sinch som dominerat i flödet denna vecka

Kursslaktade aktier köps till rea-pris
Hårt straffade aktier på börsen får spararna att klippa till – de kursslaktade aktierna köps till rea-pris, enligt ny statistik. Det är nätmäklaren Nordnet som konstaterar att både fastighetsbolaget SBB och tillväxtbolaget..

Privatsparare fortsätter handla – SBB populär
De svenska småspararna fortsatte nettoköpa aktier i juli, där SBB, Sinch och Saab var de mest köpta aktierna. Samtidigt toppade budaktuella Swedish Match säljlistan...

Här hittar du mer nyheter och videos där Sinch nämns.

4. Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå..

Nyheter om Amazon som dominerat i flödet denna vecka

Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN
Grundaren och ordföranden i analyshuset Yardeni Research, Ed Yardeni, spår att botten för S&P 500-index är nådd och att det värsta av björnmarknaden har passerat för den här gången. Det rapporterar Bloomberg News.  Uttalandet..

Amazon slog förväntningarna
Den amerikanska e-handelsjätten Amazon redovisade en bättre delårsrapport än väntat efter börsens stängning på torsdagen. Men bolaget lyckades inte uppvisa någon vinst för kvartalet...

Här hittar du mer nyheter och videos där Amazon nämns.

5. Hexagon

Hexagon är en global leverantör av tekniska lösningar. Idag är bolaget specialiserade inom utveckling av informationsteknologi som vidare används inom geospatiala och industriella applikationer. Bolagets lösningar integrerar huvudsakligen sensorer, mjukvara, industrikunskap och kunders..

Nyheter om Hexagon som dominerat i flödet denna vecka

Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 30
Under veckan rapporterar bland annat Cavotec, Hanza, Hexagon, Kambi, K-Fast, Millicom, Polygiene, Securitas, Swedencare, AstraZeneca och MedCap...

Pigg start på onsdagsbörsen
Stockholmbörsen stiger knappt en procent under onsdagen. På rapportfronten har bolag som Hexagon och Kambi rapporterat för det andra kvartalet...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hexagon nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt