Aktierna det snackas mest om just nu – Clas Ohlson och Tesla toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Clas Ohlson och Tesla toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Clas Ohlson, Tesla och Nordnet i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Clas Ohlson

Clas Ohlson är en återförsäljare av tekniska produkter. Idag erbjuder bolaget ett brett utbud av tekniska produkter, heminredning samt bygg och multimedialösningar. Verksamheten drivs via flertalet fysiska butiker, samt via E-handeln, där kunderna huvudsakligen består av privatpersoner, men..

Nyheter om Clas Ohlson som dominerat i flödet denna vecka

Clas Ohlson slog vinstförväntningarna
Men försäljningen i februari steg mindre än väntat..

Clas Ohlsons resultat högre än väntat
Hemfixarkedjan Clas Ohlsons nettoresultat sjönk men kom in högre än väntat i det tredje kvartalet i räkenskapsåret 2022/2023...

Här hittar du mer nyheter och videos där Clas Ohlson nämns.

2. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Kinesiska BYD förlorar 190 miljarder i värde
Kinesiska BYD, som nyligen penetrerat den svenska marknaden, har ingått i ett priskrig i Kina. Kriget har triggats av Teslas prissänkningar, något som har ställt till det även för några av de mest etablerade av kinesiska märken...

Ark Invest adderar närmare 70 000 Tesla-aktier
Cathie Woods Ark Invest utökade med nästan 70 000 aktier i Tesla till två av bolagets ETF:er (ARK Innovation ETF och ARK Next Generation Internet ETF) i tisdags, skriver Seeking Alpha. Nuvarande marknadsvärdet på Tesla-aktierna i de..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Nordnet

Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar. Genom innovation och nytänkande utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Nordnet har 500 anställda och vi finns i Sverige, Norge,..

Nyheter om Nordnet som dominerat i flödet denna vecka

Ekonom: Kolla ränte–avdraget i deklarationen
I veckan får miljoner svenskar sin deklaration. För dem som delar bolån med någon kan det vara klokt att titta särskilt på ränteavdraget. ”När räntorna var låga behövde vi sällan tänka på det här, men jag tror fler kommer..

Nordnet stämmer Vinge för vårdslös rådgivning
Nätmäklaren Nordnet har lämnat in en stämningsansökan mot advokatfirman Vinge och yrkar på 80 miljoner kronor i skadestånd...

Här hittar du mer nyheter och videos där Nordnet nämns.

4. Nimbus

Nimbus Group är verksamma inom båttillverkning. Bolaget arbetar med utveckling och tillverkning av båtar. Produktportföljen inkluderar fritidsmotorbåtar under varumärken som Alukin, Aquador, Bella, Falcon och Flipper. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice, support och..

Nyheter om Nimbus som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 10
Analyser av Ogunsen, Neobo, Motion Display, XP Inc, RanLOS, Meew, branschsvep kontraktstillverkare, Nimbus, Cibus, EG7, Lammhults och Enfastighetsbolag samt Krönika, Investeraren, Utdelningsportföljen, Lock-up, Råduppföljning och..

Wally Tender – när endast det ballaste är gott nog
När Nimbus, Axopar, XO och Candela känns för vardagsmatiga, då är det dags att titta på Wally. Och nu råkar en sådan vara till salu. Slår du till? När italienska designbyrån Wally klev in i yachtvärlden, gjorde de det med..

Här hittar du mer nyheter och videos där Nimbus nämns.

5. Systemair

Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico,..

Nyheter om Systemair som dominerat i flödet denna vecka

Systemair ökar rörelseresultatet mer än väntat
Ventilationsbolaget Systemair redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet...

Här hittar du mer nyheter och videos där Systemair nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cibus Nordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt