Aktierna det snackas mest om just nu – Getinge och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Getinge och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Getinge, Samhällsbyggnadsbolag B och SAS i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Getinge

Getinge är en global leverantör av tekniska lösningar för sjukvårdsindustrin. Bolaget är en utvecklare samt tillverkare av lösningar som används inom operationssalar, intensivvårdsenheter och sterilcentraler. Dessa används exempelvis för infektionskontroll, IT-system, patienthantering,..

Nyheterna om Getinge som dominerat i flödet denna vecka

Getinge vinstvarnar
Getinge vinstvarnar. ..

Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS, sätter sälj på Vitrolife
Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS samt sätter sälj på Vitrolife. Vidare ger de rekommendationen avvakta på Lifo, Sdiptech och Getinge. Det framgår av senaste utgåvan av magasinet Aktiespararen.  Verkstadsbolaget SKF får..

Här är onsdagens aktierekar
DNB Markets höjer sin rekommendation för Alfa Laval till köp från behåll. Riktkursen är 300 kronor. JP Morgan sänker sin rekommendation för Getinge till neutral från övervikt. Riktkursen sänks till 344 från 425 kronor. Det..

Här hittar du mer nyheter och videos där Getinge nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag B

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheterna om Samhällsbyggnadsbolag B som dominerat i flödet denna vecka

Spararna köper SBB i raset: "Förtroendet är kompakt"
Spararna passade på att köpa aktier i SBB under måndagens ras...

Blankaren: SBB:s värdering av JM absurd
Fastighetsbolaget SBB meddelade under måndagsmorgonen att det inleder en strategisk översyn av innehavet i JM efter att ha värderat tillgångarna till 36 miljarder kronor...

Nedtryckta SBB hissas – spararna rusar till aktien
En överdriven kursreaktion – det anser Nordea som ser 100 procents uppsida i SBB, och bland spararna är aktien kolossalt populär. Nordea står fast vid sin köprekommendation på Ilija Batlians fastighetsbolag SBB, som meddelat att en..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag B nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheterna om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Finanstidning: SAS-piloter skärper krav
Finanstidning: SAS-piloter skärper krav. ..

Norsk flygstrejk drabbar SAS och Norwegian
Det redan svårt stukade SAS men även Norwegian påverkas av en flygstrejk som på lördagsmorgonen bröt ut i Norge. TT-Expressen rapporterar om att 31 flygtekniker sedan i lördags morse strejkar i Norge. Varken det redan krisande SAS,..

SAS piloter säger nej till tidsbegränsade kostnadssänkningar, kräver istället högre löner
SAS fyra pilotföreningar har meddelat sina medlemmar att det inte längre är aktuellt med att acceptera ett erbjudande om tidsbegränsade kostnadssänkningar. Det framgår av ett brev till medlemmarna, rapporterar norska Dagens..

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

4. JM

JM är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget verkar som nordisk projektutvecklare av bostäder och större bostadsområden. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad på nyproduktion med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter lokaliserade i Norden. Bolaget arbetar..

Nyheterna om JM som dominerat i flödet denna vecka

Blankaren: SBB:s värdering av JM absurd
Fastighetsbolaget SBB meddelade under måndagsmorgonen att det inleder en strategisk översyn av innehavet i JM efter att ha värderat tillgångarna till 36 miljarder kronor...

Nedtryckta SBB hissas – spararna rusar till aktien
En överdriven kursreaktion – det anser Nordea som ser 100 procents uppsida i SBB, och bland spararna är aktien kolossalt populär. Nordea står fast vid sin köprekommendation på Ilija Batlians fastighetsbolag SBB, som meddelat att en..

SBB ser över värdet på sitt innehav i JM
Enligt en bedömning som SBB låtit göra uppgår värdet av JM:s tillgångar till cirka 36 miljarder kronor. SBB äger 29,96 procent av aktierna i JM och har i samarbete med en värderingsfirma och nordiska fastighetsrådgivare genomfört..

Här hittar du mer nyheter och videos där JM nämns.

5. Desenio

Desenio Group är verksamma inom konsumentbranschen. Bolaget driver en digital plattform för handel av väggkonst. Sortimentet är brett och består av posters, ramar och övriga tillhörande accessoarer. Försäljningen drivs via E-handelsplattformen. Störst verksamhet återfinns inom den..

Nyheterna om Desenio som dominerat i flödet denna vecka

Desenios Fredrik Palm satsar allt på ett kort – och jag tror att han lyckas
Både börspoddarna och börsen som helhet har fel i fallet Desenio, skriver Breakits Stefan Lundell i en kommentar efter att aktien rasat på börsen...

Desenios vd uppger att företaget inte diskuterar en nyemission - Di
E-handelsbolaget Desenio diskuterar inte en möjlig nyemission. Det uppger vd Fredrik Palm för Dagens industri, Di.  Företaget har vinstvarnat och vänt till förlust under april-maj. Bolaget genomför nu kostnadsbesparingar om 32..

Desenio varslar 45 personer – ”Osäkerheten kring efterfrågan online är på kort sikt stor”
Desenio faller idag kraftigt efter att man vinstvarnat på tisdagsmorgonen samt meddelat att man infört ett sparpaket där flera personer varslas. Aktien rasar med 34 % på tisdagsförmiddagen och har i år haft en kursnedgång på över..

Här hittar du mer nyheter och videos där Desenio nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alfa Laval

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt