Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Getinge och Samhällsbyggnadsbolag B toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Getinge, Samhällsbyggnadsbolag B och SAS i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Getinge

Getinge är en global leverantör av tekniska lösningar för sjukvårdsindustrin. Bolaget är en utvecklare samt tillverkare av lösningar som används inom operationssalar, intensivvårdsenheter och sterilcentraler. Dessa används exempelvis för infektionskontroll, IT-system, patienthantering,..

Nyheterna om Getinge som dominerat i flödet denna vecka

Getinge vinstvarnar
Getinge vinstvarnar. ..

Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS, sätter sälj på Vitrolife
Aktiespararna ger köpråd för SKF och ISS samt sätter sälj på Vitrolife. Vidare ger de rekommendationen avvakta på Lifo, Sdiptech och Getinge. Det framgår av senaste utgåvan av magasinet Aktiespararen.  Verkstadsbolaget SKF får..

Här är onsdagens aktierekar
DNB Markets höjer sin rekommendation för Alfa Laval till köp från behåll. Riktkursen är 300 kronor. JP Morgan sänker sin rekommendation för Getinge till neutral från övervikt. Riktkursen sänks till 344 från 425 kronor. Det..

Här hittar du mer nyheter och videos där Getinge nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag B

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheterna om Samhällsbyggnadsbolag B som dominerat i flödet denna vecka

Spararna köper SBB i raset: "Förtroendet är kompakt"
Spararna passade på att köpa aktier i SBB under måndagens ras...

Blankaren: SBB:s värdering av JM absurd
Fastighetsbolaget SBB meddelade under måndagsmorgonen att det inleder en strategisk översyn av innehavet i JM efter att ha värderat tillgångarna till 36 miljarder kronor...

Nedtryckta SBB hissas – spararna rusar till aktien
En överdriven kursreaktion – det anser Nordea som ser 100 procents uppsida i SBB, och bland spararna är aktien kolossalt populär. Nordea står fast vid sin köprekommendation på Ilija Batlians fastighetsbolag SBB, som meddelat att en..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag B nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheterna om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Finanstidning: SAS-piloter skärper krav
Finanstidning: SAS-piloter skärper krav. ..

Norsk flygstrejk drabbar SAS och Norwegian
Det redan svårt stukade SAS men även Norwegian påverkas av en flygstrejk som på lördagsmorgonen bröt ut i Norge. TT-Expressen rapporterar om att 31 flygtekniker sedan i lördags morse strejkar i Norge. Varken det redan krisande SAS,..

SAS piloter säger nej till tidsbegränsade kostnadssänkningar, kräver istället högre löner
SAS fyra pilotföreningar har meddelat sina medlemmar att det inte längre är aktuellt med att acceptera ett erbjudande om tidsbegränsade kostnadssänkningar. Det framgår av ett brev till medlemmarna, rapporterar norska Dagens..

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

4. JM

JM är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget verkar som nordisk projektutvecklare av bostäder och större bostadsområden. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad på nyproduktion med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter lokaliserade i Norden. Bolaget arbetar..

Nyheterna om JM som dominerat i flödet denna vecka

Blankaren: SBB:s värdering av JM absurd
Fastighetsbolaget SBB meddelade under måndagsmorgonen att det inleder en strategisk översyn av innehavet i JM efter att ha värderat tillgångarna till 36 miljarder kronor...

Nedtryckta SBB hissas – spararna rusar till aktien
En överdriven kursreaktion – det anser Nordea som ser 100 procents uppsida i SBB, och bland spararna är aktien kolossalt populär. Nordea står fast vid sin köprekommendation på Ilija Batlians fastighetsbolag SBB, som meddelat att en..

SBB ser över värdet på sitt innehav i JM
Enligt en bedömning som SBB låtit göra uppgår värdet av JM:s tillgångar till cirka 36 miljarder kronor. SBB äger 29,96 procent av aktierna i JM och har i samarbete med en värderingsfirma och nordiska fastighetsrådgivare genomfört..

Här hittar du mer nyheter och videos där JM nämns.

5. Desenio

Desenio Group är verksamma inom konsumentbranschen. Bolaget driver en digital plattform för handel av väggkonst. Sortimentet är brett och består av posters, ramar och övriga tillhörande accessoarer. Försäljningen drivs via E-handelsplattformen. Störst verksamhet återfinns inom den..

Nyheterna om Desenio som dominerat i flödet denna vecka

Desenios Fredrik Palm satsar allt på ett kort – och jag tror att han lyckas
Både börspoddarna och börsen som helhet har fel i fallet Desenio, skriver Breakits Stefan Lundell i en kommentar efter att aktien rasat på börsen...

Desenios vd uppger att företaget inte diskuterar en nyemission - Di
E-handelsbolaget Desenio diskuterar inte en möjlig nyemission. Det uppger vd Fredrik Palm för Dagens industri, Di.  Företaget har vinstvarnat och vänt till förlust under april-maj. Bolaget genomför nu kostnadsbesparingar om 32..

Desenio varslar 45 personer – ”Osäkerheten kring efterfrågan online är på kort sikt stor”
Desenio faller idag kraftigt efter att man vinstvarnat på tisdagsmorgonen samt meddelat att man infört ett sparpaket där flera personer varslas. Aktien rasar med 34 % på tisdagsförmiddagen och har i år haft en kursnedgång på över..

Här hittar du mer nyheter och videos där Desenio nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt